Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Nederlands spreekwoord (19e eeuw)

We zijn dan ook heel gelukkig met onze 80 jeugdleden. Dertig van hen spelen mee in de Volleybalspeeltuin. Daar kunnen de kids van 4-6 jaar 10 keer per jaar ravotten, rennen en ballen. Onder het mom van thema’s als Piraten, Ridders en kastelen, Cowboys en Indianen en Sprookjes oefenen ze daar spelenderwijs hun motoriek en balvaardigheid.

Hands Up jeugd van 6 tot 12 speelt bij de mini’s. Daar leren ze via zes niveau’s van het Cool Moves Volleybal (CMV) stap voor stap volleyballen. In ieder niveau leren ze nieuwe ‘volleybaleigen’ bewegingen en technieken aan zodat ze na niveau 6 klaar zijn voor het ‘echte werk’ op C-niveau. Via de C-, B- en A-jeugd kunnen de jeugdspelers vervolgens doorgroeien naar de seniorenteams van hun niveau.

Hands Up streeft er naar om op elk niveau een breedteteam en een prestatieteam te hebben. Herkennen we bovengemiddelde talenten, dan geven we, uiteraard na overleg met ouders, de Hands Uppers op voor regio- of rayontrainingen van de NeVoBo (Nederlandse Volleybal Bond).