Hands-Up/VVC-Vught hervindt zich tegen Volley Zuid

En weer was afgelopen zaterdag Rotterdam het reisdoel voor de dames van hands-Up/VVC-Vught. Dit maal was Volley Zuid de tegenstander. En zoals zo vaak dit seizoen waren we ook nu weer niet compleet. Deze keer was het Lisanne die er helaas niet bij kon zijn. En dus werd er weer een beroep op het 2e team gedaan en was het Marloes die ons mocht bijstaan. Gelukkig was Sofie weer zo ver hersteld dat ze kon spelen. Het mag duidelijk zijn dat ze nog het nodige spelritme miste, maar omdat er geen andere optie was moest ze wel.

De 1e set begonnen we met een verrassende 2-4 opstelling. Dit had echter een zodanige aderlating in de aanval tot gevolg, dat halverwege de set Fenne plaats moest maken van Marloes. Maar helaas was dit nog niet voldoende om een vuist te kunnen maken tegen het fysieke overwicht van Volley Zuid. Ze wisten dan ook de set met 25-16 binnen te halen.

Over de 2e set kunnen we kort zijn. Bij Hands-Up/VVC-Vught lukte er werkelijk niets. Met als gevolg dat Volley Zuid met 25-8 de set, die voor hen als een training moet zijn geweest, won.

Na dit debacle waren de dames van Hands-Up/VVC-Vught echter niet van plan om het hier dan maar bij te laten. Fenne kwam in het veld voor Dana en Kimberley en Diede wisselden van positie. En samen met een opgefriste instelling begon het zowaar te draaien aan Brabantse kant. Alle frustratie van de 2e set bracht het goede in de meiden boven. Dit resulteerde o.a. in enkele minuten oponthoud toen Kimberley de spelverdeelster van Volley Zuid, met een snoeiharde aanval, knock-out wist te slaan. En tot 19-19 wisten we het Volley Zuid aardig lastig te maken. Maar met een time-out wist de coach van Volley Zuid zijn team weer in het gareel te krijgen en zette ze ook de 3e set, met 25-19, in winst om.

Ook in de 4e set gingen de meiden van Hands-Up/VVC-Vught er weer eens goed voor staan. Vanaf het begin gingen ze vol in de aanval. Volley Zuid was blijkbaar al met hun gedachten bij de overwinningsborrel, want ze slaagden er niet in om een vuist te maken tegen onze ontketende dames. Verdedigend kwam er geen bal meer op de grond. En wat de Rotterdamse coach ook probeerde, dit maal kreeg hij zijn team niet meer op de rit. En na een snoeiharde serviceserie van Marloes was de set met 25-18 een prooi voor Hands-Up/VVC-Vught.

En weer geeft het getoonde spel van de 4e set de burger moed voor de volgende wedstrijd. We gaan dan voor de verandering eens naar het oosten i.p.v. het westen. In Beers wacht dan VC Volt. Je zou dit een Oost-Brabantse derby kunnen noemen. En derby’s blijken meer dan eens beladen wedstrijden te zijn. Of dat dit maal ook het geval is kunt u zien vanaf 18.00 uur in sporthal Kloosterhof.

Winst voor Hands-Up/VVC-Vught tegen BOK

Afgelopen zaterdag was Sporthal de Run in Berlicum weer eens het toneel voor een thuiswedstrijd van de dames van Hands-Up/VVC-Vught. Een wedstrijd die van groot belang was om het puntentotaal wat op te vijzelen. De tegenstander was het team van BOK uit het Zeeuwse Kapelle, de hekkensluiter van het moment. Een team dat, net als het thuisteam, de nodige personele problemen kent. Zo is de selectie stevig uitgedund door de zwangerschap van maar liefst drie ervaren krachten. En ook de spelverdeelster oogde niet bepaald fit. Bij het team van Hands-Up/VVC-Vught was alleen Sofie nog niet inzetbaar. Daarom was Stefanie van dames 2 weer op de middenpositie te bewonderen. En voor alle zekerheid stond ook Marloes langs de lijn.

In de 1e set lieten de dames van Hands-Up/VVC-Vught vanaf het begin zien wat de intentie van de middag was. Sinterklaas mocht dan in het land zijn, in Berlicum was men niet van plan om ook maar iets cadeau te doen. Alleen al de hoge servicedruk was voldoende om de tegenstander in grote problemen te brengen. In no-time stond er dan ook een 25-12 score op het bord.

In de 2e set waren de dames van de thuisploeg echter in het begin van de set even de scherpte kwijt. Mogelijk mede door het gemak waarmee de 1e set werd gewonnen verslapte de aandacht iets. De Zeeuwse dames wisten vooral met hun blokkering menig punt te scoren. Na 2/3 van de set was er dan ook een 17-12 voorsprong voor de gasten te bewonderen. Gelukkig waren de dames van Hands-UP/VVC-Vught op tijd bij de les en werd ook de 2e set, met 25-21, in winst omgezet.

Gesterkt door hun optreden in het begin van de 2e set, gingen de dames van BOK er ook in de 3e set vol tegenaan. Ook nu kwamen ze op voorsprong. Een voorsprong die nu echter niet meer werd afgegeven. En zo speelde Hands-UP/VVC-Vught toch nog een beetje voor Sinterklaas en ging de set met 23-25 naar de tegenstander.

In de 4e set was het weer volop Hands-UP/VVC-Vught dat de klok sloeg. De servicedruk haalde weer het niveau van set 1. En net als in de 1e set bleek dit voldoende om te tegenstander compleet van het veld te spelen. Het leek er zelfs lang op dat de bezoekers de 10 punten niet zouden halen. Dat lukte ze op de valreep nog net wel, maar dat was dan ook hun laatste wapenfeit. Met 25-11 ging de set en daarmee de wedstrijd naar de thuisploeg.

Een welkome overwinning daarom. Het een en ander heeft tevens tot gevolg dat in de stand Hands-Up/VVC-Vught is terug te vinden op de 9e plaats. Het gat met nummer 8 bedraagt 4 punten. Volgende week, uit bij Volley Zuid, ligt er dus de schone, maar moeilijke taak, om te gaan proberen dit gat iets te gaan verkleinen.

Sterk Hands-Up overklast VC Landgraaf

In een succesvol thuisweekend mocht Hands Up Heren 1 als toetje aantreden tegen VC Landgraaf. Landgraaf, nummer drie in de tweede divisie, is een tegenstander die de Berlicumse mannen goed ligt. Dat bleek vandaag ook weer.

Een sterk serverend Hands Up kwam op voorsprong in de eerste set, geholpen door een aantal blocks van aanvoerder Roel van Dreumel. Hands Up gaf deze voorsprong ook weer snel weg en keek zelfs tegen een 9-13 achterstand aan. Door sterk serverend werk van Lucas Arens en Gerben Elissen werd deze achterstand snel omgebogen tot een voor sprong van 22-16. Hier kon zelfs de sterke diagonaal van Landgraaf geen verandering in brengen en de set werd met 25-17 binnengehaald.

In de tweede set werd dit sterke beeld doorgezet. Hands Up kwam nooit op een achterstand en wist steeds uit te lopen, mede door de harde klappen van Duco Fronik die op tijd uit zijn winterslaap ontwaakt is. Gerben Elissen werd in deze set tweemaal ingewisseld voor de service en serveerde respectievelijk een serie van drie en vier punten voor de thuisploeg. Op het einde zette Landgraaf nog een sprintje in, maar dit sprintje kwam te laat en de set werd met 25-20 gewonnen door Hands Up.

In de altijd lastige derde set begreep Landgraaf dat het nu of nooit was en gingen maximaal voor de setwinst. Tot aan de 10 punten ging de stand gelijk op, maar daarboven wist Landgraaf het gehoopte gaatje te slaan tot een 11-16 voorsprong. Een dubbele wissel aan de kant van Hands Up werd uitgevoerd en dat zorgde voor meer aanvalskracht aan het net, wat uitmondde in een verkleining van de voorsprong van Landgraaf. Bij 20-22 werden de invallers uitgewisseld en ontstond er opnieuw een aanvalssituatie met drie aanvallers aan het net. Coach Gerard Koeman wisselde ook Pim van den Heuvel het veld in en die zorgde met een goede sprongfloat en verdedigend ballen dat Hands Up langszij kwam. Het geloof bij Hands Up was terug, het geloof bij Landgraaf leek gebroken. Heel Sporthal de Run wist dat Hands Up deze set binnen zou gaan slepen en zo geschiedde. 26-24, loon na hard werken.

De vierde en laatste set moest een bekroning op het harde werken worden. VC Landgraaf wilde Hands Up niet met de bonuspunten de kantine in laten gaan en gaf zich niet gewonnen. Een gelijkopgaande strijd tot aan 19-19 was het gevolg. Wat daarna gebeurde is niet met woorden te beschrijven, toch een poging. Een wegduikende spelverdeler om een bal ‘uit’ te laten gaan, een middenaanvaller die via het hoofd weet te scoren én als klap op de vuurpijl Thomas van der Maas die, niet eens op zijn eigen positie, de diagonaal met een éénmansblock wist af te stoppen. Allemaal unieke situaties die voor een zinderende slotfase zorgde waarbij Hands Up de volle buit wist te pakken. De setwinst met 28-26 maakte de 4-0 overwinning compleet, een ware teamprestatie.

Trots op deze overwinning hopen de mannen dit goede gevoel door te zetten in de zware uitwedstrijd in Rotterdam op zaterdag 24 november.

Hands-Up/VVC-Vught komt te kort tegen Voleco

Afgelopen zaterdag stond er voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught weer een uitwedstrijd in de regio Rotterdam op het programma. Dit keer ging de reis naar Ouderkerk aan den IJssel, waar mocht worden aangetreden tegen Voleco. De overvolle ziekenboeg was gelukkig een stuk leger dan de voorgaande wedstrijd. Zo was Sanne, na een aantal weken op de bank te hebben gezeten, weer in het liberoshirt te bewonderen. Alleen Sofie was nog niet inzetbaar. De rest was (weer) fit of in ieder geval zo ver hersteld dat ze inzetbaar waren. Van dames 2 was Lieke Hanegraaf dit maal aan de beurt om ons te versterken, wat als gevolg had dat Kimberley noodgedwongen de middenpositie weer bezette.

In de voorbereiding waren we Voleco als eens tegen gekomen. Die wedstrijd ging vrij gelijk op en ook in de stand was het verschil niet al te groot. Voor beide teams was het dus van belang om zo veel mogelijk punten te halen, om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

In de 1e set hadden de dames van Hands-Up/VVC-Vught echter het vizier niet op scherp staan. Mogelijk was men nog niet gewend aan weer een nieuwe samenstelling. In ieder geval was het niet goed genoeg om de vuist te kunnen maken tegen Voleco. Met 25-15 ging de winst naar de thuisploeg. In de 2e set liep het wel iets beter, maar was het nog niet voldoende om de tegenstander echt in de problemen te brengen. Met 25-20 wisten zij ook deze set binnen te slepen.

In de derde set voerde Yvonne wat wisselingen door in de opstelling. Dana verving Fenne en Diede ruilde met Lisanne van positie. Of het hieraan lag of aan de verhoogde gretigheid waarmee gespeeld werd, het liep in ieder geval een stuk beter dan in set 1 en 2. Tegen het einde van de set stond er zelfs een kleine voorsprong op het bord. Helaas duurde de set net iets te lang en wist Voleco deze nog net met 26-24 binnen te slepen.

Het begin van de 4e set gaf hetzelfde beeld als de 3e. Mede door een sterke servicebeurt van Ruby, wisten de dames van Hands-Up/VVC-Vught wederom een voorsprong op te bouwen. En deze keer wisten ze die wel vast te houden en beslisten ze de set met 22-25 in hun voordeel.

Helaas kon er na deze wedstrijd maar 1 punt aan het totaal worden toegevoegd. Maar waren er vooral in de 3e en 4e set genoeg positieve ontwikkelingen te zien om vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet te zien. Deze is komende zaterdag om 16.00 uur in sporthal de Run in Berlicum. De tegenstander is dan Bok uit Kapelle, de huidige hekkensluiter. De mogelijkheid om dan meer dan 1 punt over te houden aan de wedstrijd is dan zeker aanwezig.

Hands-Up Heren 1 verliest weer

Met een complete selectie mocht Heren 1 van Hands-Up afreizen naar Arnhem om daar tegen nieuwkomer Aetos te spelen. Een wedstrijd die vooraf veel kans gaf op een overwinning, helaas bleek het tegendeel waar.

Door een slordige start kwam Hands-Up meteen op achterstand in set nummer 1. Passend begon Heren 1 niet sterk en kon alleen diagonaal Roel van Dreumel nog de nodige punten maken. Het middenblok van Aetos was dusdanig lang dat de beide middens van Hands-Up geen doorgang wisten te vinden. Daarnaast was Hands-Up serverend zwak. Toch wisten zij langzaam dichterbij te komen tegen deze matige tegenstander. Dit kon niet voorkomen dat de eerste verloren ging met 25-22,vooral door de hoge foutenlast van Hands-Up.

De tweede set liep passend beter, waardoor de set meer gelijkopgaand was. Bij ‘the big points’ leek Aetos een gat te slaan maar door een sterke serviceserie en goede verdeling kwam Hands-Up langszij en zelfs op voorsprong. Een aantal setpoints gingen verloren maar bij 24-25 was het dan eindelijk raak door een bijzonder laatste punt. 1-1 in sets!

Met een goed gevoel ging Hands-Up de altijd belangrijke derde set in en het was een gelijke strijd, Tot 17-17 was het een nek-aan-nek-race maar Hands-Up maakte wederom teveel eigen fouten en kon niet voorkomen dat de set met 25-20 naar de thuisploeg ging.

Het moest en zou gebeuren in de vierde set, maar dit was niet terug te zien in het spel van Hands-Up. Door een tekort aan energie en een teveel aan slordigheden, voelden alle aanwezigen dat de vierde set naar de thuisploeg zou gaan. Dit gebeurde ook met 25-17.

Door deze verliespartij bevindt Hands-Up zich op de negende plek in de tweede divisie. Op zaterdag 17 november speelt Hands-Up een thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf. Wij zijn u graag om 18.00 uur in Sporthal de Run in Berlicum.

Hands-UP/VVC-Vught –ODI, of hoe het toch nog een klein beetje goed kwam.

Na een pauze van twee weken mochten de dames van Hands-Up/VVC-Vught weer eens aan de bak. Twee weken waarin we toch stiekem gehoopt hadden dat de ziekenboeg langzaam zou leeg stromen. Helaas, niets was minder waar. Sanne en Sofie waren nog steeds niet inzetbaar. En ook Dana meldde zich ziek af voor de wedstrijd. Daarbij kwam ook nog het vertrek van Hymke. Zij is voor een aantal weken op een stage in het buitenland. En hoewel Kimberley weer hersteld is, was van haar niet te verwachten dat ze op 100% van haar kunnen zou kunnen spelen. Om er toch voor te zorgen dat er genoeg speelsters waren om überhaupt aan de wedstrijd te mogen beginnen, was Marloes bereid gevonden om de gelederen te komen versterken. En Stefanie en Lisa van dames 2 spoedden zich na hun eigen wedstrijd, in Berlicum, naar Vught om de opengevallen gaten op te vullen. Met hangen en wurgen dus 8 speelsters voor de wedstrijd tegen de koploper, ODI uit Oost-, West- en Middelbeers.

En dat ODI niets voor niets de ranglijst aanvoert, lieten ze vanaf het begin zien. Als een goed geoliede machine werd vanaf het begin van set 1 serverend en aanvallend zoveel druk gezet op de onze dames, dat die meteen tegen een ruime achterstand aankeken. Een achterstand die er voor zorgde dat de 1e set met 12-25 naar ODI. De 2e set leek veel op de 1e, met dat verschil dat Hands-Up/VVC-Vught iets meer tegenstand wist te bieden. Met een 17-25 verlies als gevolg.

De 3e set begon met wat omzettingen aan de kant van Hands-Up/VVC-Vught. Die zorgden ervoor dat men de eerste helft van de set redelijk gelijk opging met ODI. Totdat ODI in één servicebeurt een gat wist te slaan dat groot genoeg was om de 3e set met 14-25 binnen te slepen.

En toen kwam de 4e set. De altijd moeilijke set voor het team dat al met 3-0 voor staat. En dat was dit keer ook voor de dames van ODI het geval. De dames van Hands-UP/VVC-Vught gingen er vanaf het begin met een ware “de dood of de gladiolen” mentaliteit tegenaan. ODI was geen schim meer van zichzelf en had geen antwoord op het spel van de tegenstander. Voordat ze het wisten keken ze tegen een achterstand van 10 punten aan. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-14 bleef dit punt in Vught. Blijdschap bij de dames van Hands-Up/VVC-Vught dat ze toch nog tot dit resultaat wisten te komen. En hoopvol richting de volgende wedstrijd. We gaan dan, met mogelijk een iets minder volle ziekenboeg, naar Ouderkerk aan de IJssel om tegen Voleco te proberen het puntentotaal in de dubbel cijfers te krijgen.

Hands-Up Heren 1 kan Skunk niet de baas

Zonder aanvaller Duco Fronik, maar met invaller Max van Dommelen, trad het vaandelteam van Berlicum aan tegen Skunk uit Veghel. Skunk, degradant uit de eerste divisie, is altijd een interessante tegenstander en zorgde in het verleden voor mooie en spraakmakende wedstrijden. Vandaag was daar geen uitzondering op in Sporthal de Run in Berlicum.

In de eerste set kwam Hands-Up op een kleine voorsprong, maar kon deze niet lang vasthouden. Door sterke spreiding bij Skunk liep Hands-Up de hele set achter de feiten aan. Met 16-25 ging deze set verloren.

In de tweede set leek dit beeld zich voort te zetten, tot Hands-Up zich halverwege de set wist te herpaken De spanning in de wedstrijd liep op, evenals de irritatie richting het arbitrale duo. Op cruciale momenten wist de wedstrijdleiding fouten te constateren, vooral bij de thuisploeg, tot verbazing van een ieder. Middenspeler Patrick van Spijk kreeg in deze set zijn eerste officiële waarschuwing wegens aanmerkingen op de arbitrage. Ondertussen ging de set richting het einde en kon de set beiden kanten op, mede dankzij een sterk spelende Roel van Dreumel. Bij 22-22 wist Skunk een gat van twee punten te pakken en niet meer af te geven. De eindstand van 23-25 was een feit.

Set nummer drie liet hetzelfde spannende beeld zien, met daarbij dezelfde falende arbitrage. Hands-Up voerde in deze set de boventoon, met een sterk aanvallende Lucas Arens. De voorsprong van Hands-Up werd halverwege de set ingeleverd en Skunk wist, geholpen door dubieuze beslissingen, op een 19-23 voorsprong te komen. Hands-Up voelde dat zij het volledig zelf zouden moeten doen. Door een dubbele wissel met spelverdeler Gerben Elissen en aanvaller Stan van Dreumel, gevolgd door een laatste krachtinspanning met het hele team, wisten zij dichterbij te kruipen. 19-23 werd 24-24 en na het tweede setpoint werd de set met 27-25 binnengesleept.

In de vierde set moest en zou het gebeuren; een gedreven start waarbij beide teams gelijk opgingen. Boven de 10 punten lukte het Skunk om een gat van vier punten te slaan, wat alleen maar groter werd. Pogingen om dichterbij te komen werden door Hands-Up zelf teniet gedaan, door een grote foutenlast. Een blunderend scheidsrechtersduo bleek niet helpend en bestrafte middenspeler Patrick van Spijk wederom, nu met een rode kaart. Hands-Up wist niet meer in te brengen tegen het sterk spelende Skunk en kon een schamele 16 punten halen in de laatste set.

Deze derby is gewonnen door Veghel, Hands-Up houdt één punt in Berlicum en staat daarmee op de negende plek in de tweede divisie, met twee wedstrijden minder gespeeld dan de teams om hen heen.

Een mindere zaterdag voor Hands-UP/VVC-Vught

Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught de thuiswedstrijd, dit maal in Berlicum, tegen Volley Meerkerk’95 2 op het programma. Een wedstrijd die, gezien de blessures van enkele speelsters, op voorhand al als zwaar aangemerkt mocht worden. Het herstel van Sofie vordert langzaam, maar gelukkig was voor deze wedstrijd Sophie van dames 2 bereid gevonden de middenpositie voor haar rekening te nemen. Ook Kimberley was na een medische ingreep niet in staat om te spelen. Een minimale bezetting dus, met weer weinig mogelijkheden tot wisselen. En tot overmaat van ramp verdraaide Sanne tijdens de warming-up haar knie, waardoor ook zij niet in staat was om te spelen. Gelukkig kon er op het dwf nog een verandering worden aangebracht. Na een snelle zoektocht door de kleedkamers, was Ditte van dames 3 zo goed om het liberoshirt aan te trekken en het team uit de brand te helpen.

In de eerste set was er weinig van te zien dat het team van Hands-Up/VVC-Vught niet met de standaard basis speelde. Volley Meerkerk werd goed partij gegeven. Ditte kon het passend aardig bolwerken en Sophie wist op het midden haar puntjes mee te pakken. Bij het bereiken van de 20 punten viel er zelfs nog een kleine voorsprong te noteren. Op dat moment besloot Meerkerk dat het mooi genoeg was geweest. Ze gaven vooral serverend even gas, met als resultaat dat ze de set met 22-25 in hun voordeel wisten te beslissen.

Over de 2e set kunnen we kort zijn. De ervaren dames van Meerkerk lieten zien waarom ze in de top van de 3e divisie mee doen. Met een enorme servicedruk en een zeer bekeken spelletje speelden ze Hands-UP/VVC-Vught met 10-25 van het veld.

Ook in de 3e en 4e set was het Meerkerk dat het spel dicteerde. Hands-Up/VVC-Vught kon af en toe redelijk in de buurt van de gasten blijven, maar ook weer niet te dichtbij. Want telkens wist Meerkerk met een sterke opslag of met enkele slimmigheidjes een kleine voorsprong te behouden. De sets gingen dan ook met 20-25 en 19-25 verloren.

Conclusie van deze wedstrijd is dat het geen schande is om van dit team verliezen. En misschien hebben de dames van Hands-Up/VVC-Vught nog iets kunnen leren van de ervaring van de tegenstander. De volgende wedstrijd is pas op 3 november. We spelen dan weer thuis, maar nu weer in Vught. De tegenstander is dan ODI, de mede koploper. Tot die tijd hebben de speelsters in de lappenmand rustig de tijd om te herstellen. En het team de gelegenheid om de opgaande lijn van de voorgaande wedstrijden weer op te pakken.

Hands-Up heren 1 wint eerste wedstrijd

Voor het eerst in de competitie kon het vaandelteam van Hands up met complete selectie aanrukken tegen hun component. In een warme en vochtige thuishal was Spie/ De Burgst Breda Heren 1 niet opgewassen tegen Hands Up. Het werd 3-1 voor de thuisploeg.

In de eerste set begonnen de mannen met veel fanatisme, waardoor Breda geen moment een voorsprong heeft gehad in de set. Met een sterke pass en goede verdeling ging de eerste set gewonnen met 25-20. De tweede set liet een compleet ander beeld zien, Breda kwam op een 03-10 voorsprong en kon dit makkelijk uitbouwen. Ook de wissels konden niet voorkomen dat het 1-1 in sets werd. Set 3 en 4 lieten zien dat Hands Up klaar was om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Met een sterke passing, waarbij libero Rik Kamminga en Lucas Arens een puike wedstrijd speelden, konden de aanvallers bediend worden. De derde set liet een verschil zien van 6 punten (25-19), maar in de vierde set leek Breda niet meer mee te kunnen met het tempo van Hands-Up. Deze laatste set werd ruim gewonnen met 25-11.

Een verdiende en nodige overwinning voor de Balkumse Mannen, die nu kunnen gaan genieten van hun teamweekend. Daarna een weekje herstellen en dan staat op zaterdag 3 november de beladen wedstrijd tegen Skunk op het programma.

We zien jullie graag om 18.00 uur in sporthal De Run.

Hands-Up/VVC-Vught doet zichzelf te kort tegen Sliedrecht Sport 3

Vrijdagavond om 5 uur vertrekken, 2 keer in de file en maar hopen dat iedereen op tijd aanwezig is. Of te wel, de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport 3 stond op het programma voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught. Gelukkig vielen de files mee en lukte het iedereen om ruim op tijd aanwezig te zijn, zodat de wedstrijd gewoon om 19.15 uur kon beginnen.

En of het dan toch aan de reis of het ongewone tijdstip lag, de dames van Hands-Up/VVC-Vught kwamen de 1e set maar niet op gang. Vooral met de servicedruk van Sliedrecht wisten zij zich geen raad. In no-time stond er een score van 25-15 op het bord en kwamen bij degene die de wedstrijd van het vorige seizoen, toen nog tegen VVC-Vught, hadden meegemaakt, de déjà vu gevoelens naar boven.

Maar gelukkig wist Hands-Up/VVC-Vught zich in de 2e set te herpakken. De passing verliep stukken beter. En ook lukte het om de servicedruk op te voeren. Mede daardoor ontstond er een gelijk opgaande strijd, die met het minimale verschil, 25-23, helaas toch weer in Sliedrechts voordeel werd beslist.

Wie dacht dat dit de moraal van de Brabantse dames een knauw had gegeven, had het mis. De ruggen werden gerecht. Vooral serverend waren ze een ware plaag voor de Sliedrechtse passing. En ook de aanvalsters wisten de vloer aan de overkant van het net goed te vinden. Hoewel Sliedrecht aan het einde van de set toch nog iets terug krabbelden, ging de setwinst, met 25-19, naar Hands-Up/VVC-Vught.

De 4e set leek lange tijd een kopie van de 3e set te worden. Ook nu bleek vooral de service een gevaarlijk wapen te zijn. Halverwege de set stond er dan ook een royale voorsprong voor Hands-Up/VVC-Vught op het scorebord. Helaas bleek deze voorsprong als een rode lap op de Sliedrechtse dames te werken. En mede door een goede serviceserie van hun kant, wisten ze langzaam langszij te komen. Met als resultaat dat de 20-20 score op het bord verscheen. Sliedrecht ging vanaf dat moment door met waar ze mee bezig waren en bij Hands-Up/VVC-Vught lukte er niets meer. Mede door de eigen fouten die gemaakt werden, ging set alsnog met 25-21, en daarmee de wedstrijd met 3-1, naar Sliedrecht.

Een wedstrijd dus waar er voor Hands-UP/VVC-Vught meer had in gezeten. Maar van gemaakte fouten schijnt men te leren. Zaterdagmiddag kunnen we om 16.00 uur in sporthal de Run in Berlicum tegen Volley Meerkerk 2, zien of dat inderdaad van toepassing is.

Meer artikelen...

 1. Eerste winst voor Hands-Up/VVC-Vught in de derde divisie
 2. Hands-Up heren 1 verliest eerste thuiswedstrijd
 3. Dames van Hands-Up/VVC Vught laten Libanon ontsnappen
 4. Heren 1 in de beker
 5. Volleybalschool Midden-Brabant
 6. PD wedstrijden: D3 promoveert, H1 handhaaft en D2 net niet
 7. Meisjes MC1 Kampioen!!
 8. Opbrengst Grote Clubactie
 9. Wedstrijdverslagen H1
 10. Pubquiz 10 maart 2018
 11. Gezien in de pers: Brabants dagblad d.d. 27-11-2017
 12. Meisjes C2 Kampioen!
 13. Zwarte Pieten op bezoek bij de volleybalspeeltuin
 14. Uitslagen speelronde 5
 15. Rabobank clubkas campagne
 16. Heren 1 wint strijd om 2e plaats
 17. Gezien in de pers: Brabants Dablad 16-10-2017
 18. Uitslagen speelronde 4
 19. Hands-Up Heren 1 nestelt zich in de top van 2e divisie-zuid
 20. Gezien in de pers: Brabants Dagblad 09-10-2017
 21. Uitslagen speelronde 3
 22. Gezien in de pers: Brabants Dagblad 2-11-2017
 23. Uitslagen speelronde 2
 24. Gezien in de pers: 45 jaar volleybal met Hands Up
 25. Gezien in de pers
 26. Uitslagen speelronde 1
 27. De Grote Clubactie
 28. Start competitie - Belangrijke informatie
 29. Start seizoen 2017/2018
 30. Eerste mijlpaal Sponsorkliks
 31. Terug van weggeweest
 32. Spelregelwijzigingen m.i.v. seizoen 2016/2017
 33. In Memoriam: Adriëtte Vink
 34. Promotie…
 35. Kampioenstress?
 36. Afhaken of in de race blijven voor het kampioenschap? That’s the question…
 37. Poep in de broek
 38. Weer winst!
 39. Smashbaltoernooi 13-03-2016
 40. Bezeten van volleybal (BD 29-02-2016)
 41. Winst met een vieze nasmaak
 42. Terechte kampioenen
 43. Foto's pubquiz online
 44. D1 toont veerkracht tegen Trivos
 45. Vijf punten uit Budel
 46. Verandering is lastig
 47. Mindere wedstrijd, toch weer punten
 48. Hoop 2
 49. Hoop
 50. Doelstelling behaald!