07-11-2015
Hands Up H2 - Shock '82 H1
set 1 25 - 11 3 - 1
set 2 19 - 25
set 3 25 - 20
set 4 25 - 23

Na afgelopen donderdag ‘de na 5 wedstrijden evaluatie’ gehad te hebben en tot de conclusie gekomen zijn dat we er toch wel heel goed voor staan, was het zaterdag 7 november tijd om te laten zien dat we nog een tweede basis naast het veld hebben staan. Vorige week hadden we verloren van TFC mede door dat we in het begin te afwachtend waren en de tegenstander te veel de touwtjes in handen gaven. Dat moest deze week sowieso anders, fijn is als dat dan ook gebeurd, en hoe....

We begonnen de wedstrijd met een iets andere begin opstelling dan de andere wedstrijden, dat dit meteen met een 9-0 voorsprong zou uitpakken had niemand aan zien komen. Veel verder zijn de mannen van Shock’82 niet gekomen, deze set was met een uitslag van 25-11 dan ook zo voorbij.

Het was nu vooral belangrijk om de concentratie vast te houden en de tweede set net zo te beginnen zoals we de eerste eindigden. Helaas werden de mannen van Shock tijdens de setwissel ook wakker en stond er ineens een hele andere tegenstander tegenover ons. Deze set ging tot de 16 behoorlijk gelijk op en ook de wissels konden het verschil niet maken. Deze set werd dan ook verloren met 19-25.

Vaak is de derde set de set die je gaat verliezen maar dat hadden we in de tweede set al gedaan dus was het vrij snel duidelijk dat we deze set gewoon moesten winnen. Met een beetje hulp van de scheids hebben we de hele set een paar punten voor gestaan, dit tot grote ergernis van de enigszins agressief overkomende coach van Shock. Dit leverde dan ook een gele kaart op. Tegen het eind van de set kwam er toch een beetje onrust in het veld waardoor er nog gewisseld moest worden. Dit pakte uitstekend uit en we wonnen deze set met 25-20.

Zonder dat de meeste het in de gaten hadden kreeg de coach van Shock tijdens de setwissel nog een rode kaart erbij. De laatste set was dus nog niet begonnen en we stonden al met 1-0 voor en mochten beginnen met de service. Jammer voor Shock want aan het eind van de set merkten we toch maar weer dat ieder puntje telt. Deze set bleef spannend tot het eind en met de nodige time-outs en wissels eindige deze set gelukkig met 25-23 voor Hands-Up.

Al met al een spannende wedstrijd met veel bijzondere beslissingen van de scheidsrechter aan beide kanten. Na vorige week TFC te hebben horen zingen staan we nu gewoon weer op een gedeelde eerste plaats. Deze week mogen we op vrijdagavond om 21:00 uur het kanaal oversteken om daar een wedstrijd te spelen tegen de mannen van Particolare/DS HS 3.