07-11-2015
Hands Up D1 - Trivos D1
set 1 26 - 24 3 - 1
set 2 25 - 22
set 3 22 - 25
set 4 25 - 17

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 thuis tegen Trivos. Een nieuwkomer in de 2e divisie. De ploeg uit Wijchen is vorig seizoen vrij overtuigend kampioen geworden in de regiodivisie en laat tot op heden zien goed mee te kunnen in de nationale competitie. Niet voor niets voorspelde de NeVoBo een vijfsetter. Gelukkig heeft de NeVoBo (lang) niet altijd gelijk!

Jullie hebben vorige week vast wel het filmpje gezien waarop medewerkers van het Nieuw-Zeelandse vliegveld de All Blacks, de kersverse wereldkampioen rugby, onthalen met een heuse haka. Je weet wel, die dans van de maori’s  die gepaard gaat met een hoop kreten. Wikipedia leert ons dat men op deze manier de kracht van de goden uit de hemel naar beneden probeert te krijgen.

En dat verklaart waarschijnlijk waarom Trivos zo goed van start ging. De dames begonnen namelijk de set met iets wat op een haka lijkt. Helaas ontbraken de gebaren en bleef het bij een hoop geschreeuw. Jammer voor al die toeschouwers op de tribune. In de eerste set was Hands-Up daar dus nog een beetje van onder de indruk en al snel stond er een 1-6 achterstand op het scorebord. Het duurde lang voordat Hands-Up de achterstand goed wist te maken, maar richting de twintig vond Hands-Up de aansluiting. Hands-Up was slimmer gaan aanvallen en de verdediging van Trivos begon wat steken te laten vallen. Met een sterke service werd de set alsnog binnen getrokken door Hands-Up (26-24).

De tweede set ging een stuk eenvoudiger. De verdediging van Trivos kreeg geen grip op de aanval van Hands-Up. Ook in de passlijn hadden de bezoekers een aantal zwakke plekken. Hands-Up had een aantal setpoints nodig, maar wist de set met 25-22 naar zich toe te trekken.

In de derde set was Hands-Up niet meer onder de indruk van de haka-achtige yell van Trivos. Misschien dat de concentratie daarom even verslapte en er wederom al snel een achterstand van 5 punten op het scorebord stond. Hands-Up kwam terug, maar keek halverwege de set weer tegen een achterstand aan. Bij 12-17 trok de scheids ook nog eens zijn eigen plan, was niet in het nadeel van Hands-Up was. Maar toen ie die beslissing weer terug draaide op aanraden van de tweede scheidsrechter, ging Lieke H toch maar even een babbeltje maken. Dit duurde iets te lang, wat haar op een gele kaart kwam staan. Maar de spirit in de wedstrijd kwam wel terug aan de kant van Hands-Up. De rally’s erna werden allemaal gewonnen. De coach van de tegenstander dacht slim te zijn en de flow van Hands-Up te kunnen onderbreken door de bal vast te houden, maar dat kwam ook hem op een gele kaart te staan. Zelfs het publiek begon zich nadrukkelijk met de wedstrijd te bemoeien. Hands-Up bleek iets te hard te hebben moeten vechten om bij te komen, want een paar onnodige fouten vanaf 21-23 zorgde ervoor dat Trivos de derde set alsnog won (22-25).

Zou de NeVoBo dan alsnog gelijk krijgen? Nou nee hoor. Hands-Up was er namelijk op gebrand om te laten zien wie de baas is in De Run. Tot de tien gingen beide ploegen gelijk op. Maar daarna was het Hands-Up dat het gat wist te slaan. Hands-Up bleef gedisciplineerd spelen en ondanks de hitte in de hal, hielden de dames het hoofd koel. Trivos liet zich nog even van de wijs brengen door de scheidsrechter, die maar weer eens bedacht zijn eigen plan te trekken, en herstelde hier niet meer van. Met 25-17 ging de vierde set naar Hands-Up. En dus wederom een 3-1 overwinning voor D1.

Zaterdag spelen de dames om 19.00 uur in Budel tegen koploper Ledub.