28-11-2015
Hands Up H2 - Ledub H2
set 1 22 - 25 3 - 2
set 2 24 - 26
set 3 25 - 17
set 4 25 - 18
set 5 25 - 10

Een goed begin is het halve werk zeggen ze weleens, aangezien onze tegenstander van zaterdag uit Budel een goed begin had, liepen we meteen achter de feiten aan. Er ging te veel fout in de eerste set, als je service niet goed loopt, de pass matig komt en er langs het block geslagen wordt, is het toch erg moeilijk om een set binnen te halen. Deze set werd dan ook verloren met een iets wat geflatteerde 22-25 door een te late inhaalslag van Hands-Up.

De 2de set moest er dan het een en ander rechtgezet worden, ondanks dat er een kleine opleving zat in het spel en het allemaal net wat beter liep, was ook deze set helaas niet voor Hands-Up, met een goede diagonale aanval werd ons block nog steeds ontweken, en zoals Johan Cruijff ooit zei als je een goal meer maakt dan de ander, dan win je. In dit geval lezen we de goals maar even als punten en aangezien er op het laatste net meer werd gescoord door de gasten verliezen we de set nipt met 24-26.

Om maar in het Cruijffiaans te blijven, vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt. Met een paar wissels begonnen we dus aan onze laatste kans om de wedstrijd nog naar onze hand toe te zetten, vooral door een goede blockzetting en een stabielere servicepass kwamen we beter in ons spel, we pakten vrij snel een ruime voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Met een mooie 25-17 hadden we de wedstrijd nog zelf in de hand voor de 4de set.

Deze set begon weer overtuigend, na een klein dipje in het midden van de set, werd de set weer sterk afgesloten. Vooral met de tactische bal werd veel gescoord en ook op het midden ging de aanval lopen. Als je dan ook nog weinig servicefouten maakt dan kan je de 4de set zomaar met 25-18 winnen en mogen we ons opmaken voor de eerste 5setter van het seizoen.

De 5de set werd na een veldwissel begonnen met een kleine achterstand, we zullen deze maar wijten aan de ervarenheid met 5 setters van de gasten, echter sloeg de vermoeidheid aan de andere kant ook toe, daar kon gelukkig ruim op tijd van geprofiteerd worden en de set werd overtuigend gewonnen met 15-10. De waarschuwingen dat we vandaag een vechtersploeg zouden treffen die niet snel opgeeft waren helemaal terecht, echter hebben we wel gewezen dat ook wij ons terug kunnen knokken in een wedstrijd, waar vorig seizoen de kopjes vaak gingen hangen hebben we toch mooi nog 3 punten binnen geharkt. Als je 2-0 achterstaat is dat natuurlijk een uitstekend resultaat, met nog 2 toppers voor de jaarwisseling moet de scherpte en vechtlust nog even bewaard worden. Met als eerste tegenstander Hajraa over 2 weken in eigen huis.