28-11-2015
Hands Up H1 - VC Jokers H1
set 1 25 - 18 4 - 0
set 2 25 - 20
set 3 25 - 20
set 4 27 - 25

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Jokers op het programma. Deze tegenstander komen de heren van het eerste team al jaren tegen in de derde divisie. Vorig jaar liepen de Jokers net promotie mis, de heren waren dus vooraf gewaarschuwd. De week voorafgaand aan deze wedstrijd kon eindelijk de hele selectie weer een keer samen trainen. Op maandag waren alle elf spelers zomaar op de training. Het schijnt dat een aantal spelers niet eens wist dat Heren 1 uit elf spelers bestond.

Heren 1 begon met de vaste basis van de laatste weken namelijk: Thomas, Max, Tebbes, Roel, Jasper, Patrick en Joren. Deze mannen starten voor hun doen vrij sterk aan de wedstrijd. Vanaf het begin was er redelijk veel servicedruk en ook de aanvallers waren weer lekker op dreef. Dit resulteerde al snel in een 6-1 voorsprong. De mannen hielden deze voorsprong makkelijk vast. Al freewheelend, denderden de heren naar setwinst. (25-18)

De tweede set was bijna een kopie van de eerste set. Hands up pakte snel een ruime voorsprong waardoor de mannen geen moment meer in gevaar kwamen. In deze set groeide wel de verbazing over de techniek of misschien wel het gebrek aan techniek van de spelverdeler aan de andere kant. Zoals de scheidsrechter het na de wedstrijd beschreef: ‘’ Als ik op techniek ging fluiten waren we na een uur klaar geweest, en dat is voor niemand leuk.’’ Helemaal niet als je beseft, dat de Jokers nog ruim anderhalf uur in de auto moesten zitten om weer thuis te komen. De scheidsrechter had hier een zeer terecht punt. De tweede set eindigde uiteindelijk in 25-20.

Ook over de derde set is weinig te vertellen. De mannen kwamen snel op voorsprong.(8-0)Ook deze set werd zeer beheerst uitgespeeld. (25-20) Er leek dus geen vuiltje aan de lucht te zijn. De eerste drie sets werden allemaal vrij gemakkelijk en vooral ook ruim gewonnen. Richard besloot om Remco en Edwin in te brengen in de laatste set. In de wissel tussen de sets had volgens mij niemand het idee geopperd om als Sinterklaas te gaan fungeren. Het is ook niet zo dat wij het publiek per se wilden gaan vermaken. Echt moe konden de spelers ook nog niet zijn maar de vierde set had een heel ander verloop dan de eerste drie.

Voor de mensen die net naar de wc moesten, een sigaretje rookten of wat gingen drinken aan de bar stond er een zeer verassende tussenstand op het scorebord. Het begin van de sets had namelijk wel hetzelfde verloop als de eerdere sets. Eén van de ploegen pakte een ruime voorsprong. Het was alleen niet Hands up maar de Jokers die een voorsprong namen van 6-16. Op dat moment had Richard al twee time-outs gebruikt en Roel en Thomas weer terug gebracht. De spelers in het veld moesten het dus toch echt samen gaan doen. Normaal gezien is dit natuurlijk bijna een onmogelijke opgave. Persoonlijk heb ik al een aantal keer gezegd dat Heren 1 al hun geluk wel een keer opgebruikt moet hebben. Maar weer is gebleken dat met vechtlust veel bereikt kan worden. Door alles of niets te gaan spelen snoepten de mannen steeds een stukje van de achterstand af. Met name de serviceserie van Roel verbaasde menigeen. Uiteindelijk bleek het net genoeg om ook de vierde set te winnen. (27-25) Uiteindelijk konden de mannen dus weer vijf punten bijschrijven op hun conto.

Volgende week zijn de heren weer vrij.
Dit maakt niemand echt blij
De heren spelen namelijk graag
Tegen wie en wanneer is natuurlijk de vraag
Op twaalf december moeten de mannen tegen Limac volleyballen
Ze hopen dan weer te gaan knallen!
Dit gebeurt gewoon om 16:00 uur in de eigen sporthal
We verwachten dan weer veel geschal en gelal!