12-12-2015
Hands Up H2 - Hajraa H3
set 1 25 - 17 4 - 0
set 2 25 - 18
set 3 25 - 21
set 4 25 - 21

Afgelopen zaterdag kwamen de studenten van Hajraa Heren 3 met een voltallige selectie van 12 man op bezoek in de Run in het pittoreske Berlicum voor de wedstrijd tegen Heren 2. Naar verluid reizen deze heren altijd met veel plezier af om hier al genietend hun wedstrijdje te komen spelen.

Op papier zou de nummer 4 van de competitie een lastige tegenstander worden. Mede omdat Max vanwege een pijnlijke lies moest toekijken en middenaanvaller Erwin (wie? Oh Stiek) op de donderdag geblesseerd was geraakt en genoodzaakt met z'n linkerhand in het gips de wedstrijd vanaf de bank moest aanschouwen. Niets bleek echter minder waar (en dan heb ik het zowel over de lastige tegenstander als dat het noodzakelijk was dat er gips om de hand van Stiek was gedrapeerd).

Vanaf de eerste set werd er door de Berlicumse heren geconcentreerd gespeeld. Ondanks dat ook middenman Geert het eerste deel van de wedstrijd miste en dus noodgedwongen Paul op het midden moest starten, stond het team als een huis. Mike nam zeer overtuigend de diagonaal positie van Paul in en nam de nodige kill blocks en directe punten voor zijn rekening. Een verder sterke service en gedegen blokkerend spel zorgde ervoor dat het B-team van Hajraa geen potten kon breken. De eerste set ging dan ook behoorlijk overtuigend met 25-17 naar Heren 2.

De tweede set leek een kopie van de eerste set. Ondanks de inbreng van wat meer ervaring aan de kant van de Eindhovenaren, wisten de heren van Hands-Up steeds maar weer te scoren en stond wederom het blok als een huis. Geert was ondertussen gearriveerd en pakte direct de eerste paar blokkeringen mee. Ook aanvallend wist hij keer op keer te scoren. Door de passers werd er ook zeer stabiel gespeeld waardoor keer op keer door Ad aan het net de vrije man kon worden aangespeeld. Deze set ging ook naar de Berlicumse heren met een eindstand van 25-18.

Nog meer ervaring van enkele, waarschijnlijk eeuwige, studenten aan de kant van Hajraa zorgde in de 3e set voor wat meer spanning. Het ging lang gelijk op en ook enkele, volgens de Hajranen, dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen wakkerden wat vuurtjes aan beide kanten aan. Aan het eind van de set was het wederom Hands-Up die aan het langste eind trok. Met o.a. een goede servicebeurt van Rob en sterk spel van Maurice stond de stand van 25-21 op het scorebord, waarmee de overwinning een feit was.

Hajraa was niet van plan om de 4e set ook zo gemakkelijk over zich heen te laten lopen, maar ze konden toch niet voorkomen dat er al snel een voorsprong van zo'n 5 punten op het telbord stond. Op dat moment maakte Stan zijn niet onverdienstelijke opwachting. Ook onder zijn leiding werd er met veel vechtlust naar het eind van de set toegewerkt. Deze set eindigde ook met 25-21 in het voordeel van Hands-Up.

Door deze 5-punter draait heren 2 voorlopig nog steeds lekker mee op de tweede plek, in de schaduw van koploper TFC, die tegen de nummer laatst toch een onverwacht setje af heeft gegeven. De marge met de nummer 3, Flamingo's, bedraagt nu 8 punten. Komende zaterdag staat de onvervalste topper van onze mannen tegen deze heren uit Gennep, in Gennep, op het programma. Dit beloofd weer het nodige spektakel op te leveren. Dankzij het mirakel van Den Bosch (verwisselde röntgen foto's??) lijkt het er overigens op dat Stiek gewoon dan weer van de partij is, maar daarbij houden we nog een dat Stiek gewoon dan weer van de partij is, maar daarbij houden we nog een slag om de arm. Er moet immers nog een training worden afgewerkt. We houden de joker dus nog even achter de hand.

We snappen dat niemand af gaat reizen naar Gennep en verwachten dan dus ook nul komma nul support aanstaande zaterdag. Een oproep op deze plek zou dan ook compleet nutteloos zijn en dat doen we dus ook niet. Ach, het zal wel een leuk potje volleybal worden, maar jullie lezen het wel weer in het volgende verslag…