19-12-2015
Peelpush D3 - Hands Up D1
set 1 16 - 25 0 - 4
set 2 20 - 25
set 3 21 - 25
set 4 15 - 25
Na de 4-0 overwinningen op SOMAS/Activia en Velden 2, gingen de dames afgelopen zaterdag voor hun derde maximale overwinning op rij. En dit waren de dames eigenlijk ook aan hun stand verplicht, want de nummer laatst, Peelpush 3, was de tegenstander. Peelpush wist tot op heden slechts 4 punten te verzamelen en dus was het zaak voor Hands-Up om geen onnodig puntverlies te lijden.

Voor de wedstrijd hing er een ontspannen sfeer. Er werd met de tegenstander zelfs gesproken over een mixpartijtje, maar dan moesten ook de punten verdeeld worden. Leuk idee, maar we besloten toch maar voor de vijf punten te gaan. Coach Marcel spoorde zijn dames tijdens de voorbespreking aan om een voorbeeld te nemen aan de handbaldames en vol overtuiging, lef, en een gezonde dosis agressie het veld op te stappen en te laten zien wie de beste is. De metafoor van het jagen gebruikte hij maar niet meer, want we weten allemaal nog hoe dat in Budel af is gelopen. Ton voegde daar nog aan toe dat hij graag een ‘Foppe momentje’ wilde ervaren. De dames moesten dus aan de bak om hun coaches en zichzelf tevreden te stellen.

Dit keer was de boodschap wel overgekomen, want Hands-Up ging voortvarend van start en bouwde al snel een voorsprong op. Al snel bleek echter dat Peelpush niet onderschat mocht worden, want met name verdedigd zat de ploeg goed in elkaar. Peelpush knokte voor elke bal en Hands-Up moest dan ook meerdere keren aanvallen om de bal op te grond te krijgen. Richting het einde van de set kwam Peelpush nog terug, maar de voorsprong van Hands-Up kwam niet in gevaar. (16-25)

In set twee en drie keek Hands-Up aan het begin van de set zelfs tegen een achterstand aan. Hands-Up was op alle fronten duidelijk de betere ploeg, maar kreeg niet echt grip op de tegenstander. Dit kwam mede doordat de coach van Peelpush continu wisselde. Hij leek echter niet door te hebben dat zijn eigen ploeg daar nog net wat meer last van had dan Hands-Up. Halverwege de sets kwam Hands-Up op gelijke hoogte en werd er een voorsprong opgebouwd. Richting het einde kwam Peelpush wel weer wat terug, maar dit was niet genoeg om setwinst voor Hands-Up te voorkomen (20-25; 21-25).

Ook in de vierde set kreeg Hands-Up de punten niet cadeau. Al verliep de set toch een stuk gemakkelijker dan de voorgaande sets. Er werd wat gewisseld, zodat alle speelsters ook in de laatste wedstrijd van het jaar speelden. Joyce mocht zelfs na een goede opslag nog even haar verborgen talent op de spelverdelerpositie laten zien. (15-25)

Geen Foppe momentje voor Ton, maar hij vond de 4-0 overwinning wel “mooi hoor”. En als hij straks richting het einde van het jaar eens terugkijkt op de eerste helft van het seizoen, dan zal hij waarschijnlijk met vochtige ogen tot de conclusie komen dat het echt begint te draaien en dat is natuurlijk “hartstikkene mooi”. Het belangrijkste voor nu: weer vijf punten voor onder de kerstboom. Dames 1 gaat als nummer 4 van de ranglijst de feestdagen in. Op 9 januari hervatten de dames de competitie met meteen een pittige wedstrijd. De nummer 2, Velden 1, komt dan om 18.00 uur op bezoek in De Run. Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe! Wees voorzichtig met vuurwerk en/of op de lange latten en graag tot volgend jaar!