19-12-2015
Stravoc H1 - Hands Up H1
set 1 25 - 21 2 - 3
set 2 24 - 26
set 3 25 - 23
set 4 24 - 26
set 5 16 - 18
Het volleybaljaar 2015 loopt ook weer ten einde voor Heren 1. Het jaar werd afgesloten met een wedstrijd tegen Stravoc uit Stramproy. Dit gebeurde overigens in de sporthal met een opvallende naam. De sporthal heet namelijk de Grenslibel. Om het toch makkelijk te maken heet de kantine wel gewoon: de Kantien. De Stramproyers zijn geen onbekenden voor de mannen van het eerste herenteam. De afgelopen jaren werden de degens namelijk al veel vaker gekruist met de Strampryoiaanen. In het verleden is al gebleken dat de het altijd lastige wedstrijden zijn in het Limburgse. Een normale wedstrijd eindigt tegen Stravoc in 3-2 of in 2-3. Dit komt name door het verassende aanvalsspel en het goede verdedigingswerk van de thuisploeg. Door de afgang in de laatste thuiswedstrijd wilden de mannen van Hands up persé een goed resultaat halen. De mannen die hieraan mochten beginnen waren: Thomas, Tebbes, Roel, Patrick, Joren, Max en Jasper. Voor de toeschouwers die er waren is het belangrijk om te vertellen dat het echt Max was die in het veld stond. Hij was namelijk verkleed. De tweede scheidsrechter wilde al snel laten zien wie de baas was tijdens de wedstrijd en verbood Max om in zijn lange broek te spelen. Hierdoor is een groot mysterie opgelost: Max heeft gewoon knieën, enkels en haar op zijn benen. Eigenlijk niks om zich voor te schamen! Geheime bronnen beweren overigens dat dit voor de aanwezige Sophie ook de eerste keer was dat ze de benen van Max mocht aanschouwen.

De wedstrijd begon dus met het inmiddels bekende zevental aan de eerste set. Al snel bleek dat een van de vlaggers net een kerstborrel achter de rug had en de lijnen niet duidelijk kon zien. Dit zorgde al snel voor veel frustratie binnen het team. Daarnaast werd er niet slim en goed genoeg gevolleybald om de eerste set binnen te slepen. Stravoc maakte pas op het eind het verschil en won verdiend met 25-21. In de tweede set bleek dat het echt een vechtwedstrijd ging worden. Beide ploegen konden namelijk nooit echt het verschil maken. Steeds maakte de ene ploeg de voorsprong van de andere onschadelijk. Ondanks de hoge temperaturen vochten de beide ploegen wat ze waard waren. De tweede set eindigde in een 24-26 overwinning van Hands up.

De temperatuur liep al snel op in de derde set. Ondanks dat Remco en Edwin in het veld waren gekomen konden de jongens uit Berlicum ditmaal niet het verschil maken. Edwin kwam in een verhitte discussie terecht met de tweede scheidsrechter. Misschien kwam het door de hoge temperaturen. Of was Edwin bang om weinig kaarten te krijgen voor kerstmis? Hij zorgde er in ieder geval voor dat hij een gele kaart gepresenteerd kreeg. Uiteindelijk eindigde de set in 25-23 in het voordeel van Stravoc. De vierde set bleef het spelbeeld hetzelfde als in de voorgaande sets. Beide teams werkten hard voor de setwinst. De vlagger met waarschijnlijk een aantal borrels op, was inmiddels opgestapt omdat hij overruled werd door de beide scheidsrechters. Hierdoor miste de arbitrage aan een kant een vlagger. Dit was het uiteindelijk in ons voordeel. Een aantal beslissingen vielen onze kant op en misschien maakte dat wel het verschil. Al zeggen ze vaak dat je veel keuzes kan afdwingen. De laatste twee sets werden door ons winnend afgesloten met 24-26 en 16-18.

2015 eindigde dus met een zwaarbevochten en een bewogen overwinning op een goed spelend Stravoc. Voor Heren 1 was het sowieso een bewogen jaar. Denk maar aan de mindere resultaten en het opstappen van Mark Langstraat vorig seizoen. Hierna pakten de heren het op met Richard Lankhorst en Bas Meijer, waardoor het langzamerhand steeds beter ging lopen bij het eerste team. Afgelopen zomer namen de heren afscheid van Frits, Johan en natuurlijk Luc. Daarentegen stond de komst van Remco en de rasechte Balkumse Joren. Ook de eerste helft van dit seizoen bracht ons al veel memorabele momenten. Het uitje in Warschau zal door veel spelers nog lange tijd herinnerd worden. Al kunnen sommigen jongens het alleen maar herinneren omdat het hun later is verteld. Ook de set zonder spelverdeler en middens zal nog wel een aantal keer besproken worden onder het genot van een of misschien wel meerdere biertjes. De resultaten zijn op dit moment meer dan uitstekend te noemen, getuigende de gedeeld eerste plaats in de competitie. Naast het verzamelen van mooie herinneringen willen de heren ook deze lijn doorzetten. De eerste kans hiervoor is op 9 januari om 16:00 in de Run. Namens de staff en alle jongens van Heren 1 wens ik alle lezers, betrokkenen, leden en alle anderen fijne feestdagen. Daarnaast uiteraard ook een gezond, sportief, gelukkig, smaakvol en vooral een leuk 2016!

Tot in het nieuwe jaar!