16-01-2016
Nuvoc H2 - Hands Up H2
set 1 13 - 25 1 - 3
set 2 21 - 25
set 3 25 - 23
set 4 19 - 25

De wedstijdvoorbereiding verliep allesbehalve geolied. Ons Hilda was vergeten het groenvoer voor bij de gebakken eitjes in huis te halen. De vertwijfeling hierover was leesbaar in de ogen van Erik en Ad. Bovendien bleek het eigeel van 1 van de eieren van Geert gebroken. Nu kon hij vanwege een vervelende enkelblessure toch niet spelen, maar anders had ons dit zomaar punten kunnen kosten. NB: Geert kreeg zijn eieren wél op geroosterd brood. Waarvan hierbij akte.

We hadden afgesproken om 15.30 ‘sharp’ te vertrekken. We reden dan ook al bijna op de A2 toen we plots, tot onze schrik, constateerden dat de Grote Roerganger (aka Lourens) ontbrak. Toch de man die ons immer voorhoudt dat we te allen tijde met calamiteiten, tegenslagen en andere ongelukken rekening moeten houden bij het bepalen van onze vertrektijd. En juist op de dag dat sneeuw is afgegeven en de ANWB code Oranje van toepassing heeft verklaard, is onze coach niet op tijd aanwezig. De hoogte van de afdracht aan de boetepot moet nog bij hoofdelijke stemming worden vastgesteld. Uiteindelijk zijn we met piepende bandjes naar Veldhoven vertrokken voor onze wedstrijd tegen Nuvoc 2; de nummer laatst in de rangschikking.

Op donderdag hadden we, ter evaluatie van de 1ste seizoenshelft, een teamgesprek gehouden. Daarin hebben we afgesproken om de jonge jongens meer speeltijd te geven om zo hun ontwikkeling te versterken. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Achilles was de basis-6 dan ook op enkele plekken gewijzigd. In de 1ste set hield Nuvoc zijn sterkste speler (passer-loper) op de bank. Mede hierdoor konden zij de (service) pass onvoldoende verzorgen en waren wij in staat vaak een sterk (2-mans) blok tegenover hun aanval te formeren. Omdat tevens onze pass goed lag en we sterk aanvielen, wonnen we eenvoudig met 25-13. Misschien wel té eenvoudig……

In de 2de set startte Nuvoc met een sterkere opstelling. Dit leidde tot meer evenwicht in de wedstrijd, maar uiteindelijk werd ook deze set tamelijk makkelijk (25-21) gewonnen door de mannen van Hands Up. De pass bleef stabiel en de aanvallers werden goed gevonden. Vooral Mike sloeg enkele ballen mooi en hard binnen. In de 3de set waren we te tam. Bovendien maakten we (teveel) onnodige persoonlijke fouten. Omdat Nuvoc ook beter ging spelen (vooral verdedigend stond het goed), keken we al snel tegen een achterstand aan. We konden weliswaar het gaatje uit het begin van de set nog dichten, maar boven de 20 wist Nuvoc door te drukken (25-23).

De 4de set moest gewonnen worden. Na een 2-0 voorsprong wil je geen 5de set spelen. Aanvankelijk was dit niet zichtbaar in de spelbeleving. Er werd onvoldoende energie in de wedstrijd gestoken en er werden nog steeds teveel individuele fouten gemaakt. We keken daardoor tot halverwege de set tegen een achterstand aan. Geleidelijk aan lukte het ons echter het aantal fouten terug te dringen. Ondertussen was ook Heren 1 binnengekomen voor hun wedstrijd tegen Nuvoc. Hun aanmoedigingen en gezang hielpen ons om wat extra energie in de wedstrijd te stoppen. Hierdoor konden we met beter spel een gaatje slaan en de set met 25-19 naar ons toetrekken.

Al met al een terechte 3-1 overwinning mee naar huis genomen. Hiermee hebben we onze doelstelling reeds behaald: meer punten halen dan vorig jaar en daarmee handhaving in de promotieklasse veiligstellen. Na 12 wedstrijden hebben we al 4 punten meer dan vorig seizoen na 22. Doelstelling gehaald en daarmee seizoen geslaagd? Nee, dat is te makkelijk. Kampioen worden hoeft niet, maar we willen wél zo hoog mogelijk eindigen. En dat vanuit de luxe positie dat we vrijuit kunnen spelen en de jonge jongens meer speeltijd kunnen geven. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen de mannen uit Sittard, 16.00 uur in de Run.

Rest ons nog slechts Maurice en Hanneke veel geluk en plezier te wensen in hun nieuwe huis!