09-01-2016
Hands Up H1 - VC Kessel H1
set 1 20 - 25 2 - 3
set 2 22 - 25
set 3 25 - 21
set 4 25 - 15
set 5 06 - 15

16-01-2016
Nuvoc H1 - Hands Up H1
set 1 25 - 22 4 - 0
set 2 25 - 21
set 3 25 - 09
set 4 25 - 17

Op zaterdag 9 januari stond de thuiswedstrijd tegen Kessel op het programma. Na een slecht begin, verloren de mannen de eerste set met 21-25. De tweede set verliep een stuk beter. Hands-up pakte een voorsprong maar liet de mannen uit Kessel terugkomen. Er kwamen nog wel kansen om de set te pakken maar deze werden niet benut. Hierdoor ging ook de tweede set werd verloren (22-25). De derde set verliep beter, er werd hard gevochten om de benodigde punten binnen te slepen. Er was zelden sprake van mooi spel maar het was uiteindelijk wel genoeg. De derde set won Hands-up met 25-21. In de vierde set konden de mannen eindelijk een beetje hun eigen spel spelen. De pass kwam aan en met harde aanvallen werd er regelmatig gescoord. Deze set werd dan ook vrij makkelijk gewonnen met 25-15.

Tijd voor de allesbeslissende vijfde set. Het momentum, zoals ze zo mooi in de dartwereld zeggen, lag duidelijk bij de thuisploeg. Hands-up had namelijk de twee voorgaande sets gewonnen. Hier was helaas niks van terug te zien in de vijfde set. Kessel begon sterk aan de vijfde set met veel servicedruk, hierdoor konden de aanvallers van Hands-up niet goed bediend worden. De wedstrijd eindigde dan ook met een zeer teleurstellende uitslag 6-15.

Afgelopen zaterdag mochten de mannen aantreden tegen het eerste team van Nuvoc uit Veldhoven. Dit was voorafgaand aan de wedstrijd de nummer drie van de competitie en kon dus zeer bepalend zijn voor de rest van het seizoen. Het was daarom meer dan zuur dat Max thuis moest blijven vanwege ziekte. Jasper was wel aanwezig maar die had weer eens last van terugkerende ouderdomskwalen. Gelukkig was Richard bereid om na zijn eigen wedstrijd nog even in Veldhoven te blijven om ook de wedstrijd van het eerste herenteam bij te wonen.

Thomas, Roel, Patrick, Tebbes, Joren, Stan en Jasper mochten beginnen in Veldhoven. De eerste set was nog vrij spannend. De teams gingen samen naar de twintig. Door het ontbreken van Max moest er in de pass-opstelling worden geschoven. Hierdoor lag de pass minder goed, dan normaal het geval is. Dit maakten de mannen meer dan goed door het tonen van veel vechtlust. Helaas is vechtlust niet genoeg om de Bigpoints binnen te harken. De set werd dan ook verloren met 25-22.

De tweede set had ongeveer hetzelfde verloop als de eerste set. Al hadden de passers steeds meer moeite om de pass goed te brengen. Hands-up wist nog vrij lang bij te blijven bij de mannen uit Veldhoven. Nuvoc was steeds beter in de beslissende momenten en won daardoor ook de tweede set terecht (25-21).

Het verzet was daarna aan Berlicumse kant gebroken. Nuvoc hoefde niet eens meer veel servicedruk te geven om de pass van Hands-up te ontregelen. De set eindigde dan ook teleurstellend in 9-25. In de vierde set namen de Veldhovenaren direct een ruime voorsprong. Nuvoc speelde de laatste set daarna ervaren uit, zonder dat Heren 1 nog echt in de buurt kon komen (25-17).

Ondanks deze twee verliespartijen staat Heren 1 nog steeds op een mooie tweede plaats. Aankomende zaterdag komt Skunk op bezoek, dit is de koploper in de derde divisie. Mochten de heren van het eerste herenteam nog enige aansprak willen maken op het kampioenschap dan moet deze wedstrijd ruim gewonnen worden. Dit is zeker mogelijk, Heren 1 wist namelijk de heenwedstrijd te winnen met 3-1. De vorige wedstrijd biedt daarom perspectief en hoop voor een schitterende wedstrijd. Heren 1 hoopt uiteraard ook weer op de nodige steun van het publiek in een volle Run!