23-01-2016
Hands Up H1 - Skunk H1
set 1 25 - 20 3 - 1
set 2 22 - 25
set 3 25 - 18
set 4 25 - 16

De titel van het laatste verslag was hoop. Volgens het bijna altijd betrouwbare Wikipedia is de definitie van hoop: "De onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis zal plaatsvinden." Heren 1 hoopte na een moeilijke periode waarin er meer werd verloren dan gewonnen er eindelijk weer eens een positief resultaat kon worden geboekt. Heren 1 hoopte ook dat ze eindelijk weer eens hun eigen niveau konden halen in een thuiswedstrijd in een volle Run. Na lang beraad werd besloten om dit dan maar tegen Skunk te doen. Skunk is inmiddels Hands up ruim gepasseerd op de ranglijst. Het gat was snel opgelopen tot maar liefst acht punten in het voordeel van de Veghelaren. Dit betekende dat als Skunk ruim zou winnen het gat bijna onoverbrugbaar zou worden. Mocht Hands up deze wedstrijd ruim winnen dan zou het in het verloop van het seizoen nog erg spannend kunnen worden.

De mannen begonnen furieus aan de eerste set. Al snel werd er een ruime voorsprong gepakt door het moedige serveren van de heren. De passers aan Skunkse zijde konden de bal maar niet onder controle krijgen. Dit resulteerde al gelijk in een voorsprong van vijf punten en de coach van Skunk was gelijk genoodzaakt om de eerste time-out te nemen. Helaas voor de stinkdieren bracht dit niet de ommekeer. Hands up ging vastberaden verder liepen uit naar 16-8. Dit was het moment waarop Heren 1 voor de eerste keer wat gas terug kon nemen. Skunk kon nog iets terug doen maar de setwinst kwam niet meer in gevaar. (25-20)

De tweede set begon hetzelfde als de eerste set. Hands up begon weer erg goed en pakte een voorsprong. Heren 1 kwam maar liefst met 5-12 voor te staan. Helaas kwam Skunk vanaf dat moment dichterbij. Na twee goede service series aan Veghelse kant, waarbij er ook matig werd verdedigd aan de kant van Hands up, stonden de teams weer gelijk. De vertwijfeling begon weer toe te slaan aan de kant van de Balkumse heren. Hierdoor werden de kansen niet afgemaakt en ging Skunk er uiteindelijk met de set vandoor. (22-25)

Tijd om de rug te rechten en weer alles te gaan geven na deze kleine deceptie. Verbazingwekkend lukte dit ook. De servicedruk ging weer omhoog, en het blok werd steeds lastiger te omzeilen voor de tegenstander. Gelukkig bleek dat de Veghelaren precies hetzelfde kunnen als onze aanvallers aan de buitenkanten namelijk hard en hoog. Hierbij moet wel gezegd worden dat in deze wedstrijd onze aanvallers veel meer tactisch vernuft hadden dan de aanvallers van Skunk. De set werd dan ook redelijk ruim gewonnen. (25-18)

Tijd voor misschien wel de belangrijkste set van het seizoen. Winnen betekent misschien nog meedoen om de prijzen, verliezen is gewoon geen optie. Het in grote getalen meegereisde publiek uit Veghel liet zich nogmaals horen. Opgemerkt moet worden dat het publiek van Skunk een betere wedstrijd beleefde dan de heren waarvoor ze kwamen. Ik neem tenminste aan dat ze niet speciaal voor de billetjes van Max waren gekomen. De coach van Skunk had waarschijnlijk de hoop al opgegeven, hij bracht verschillende nieuwe spelers in het veld. Deze spelers konden alleen niet het niveau halen wat hun voorgangers wel konden. Hands up bleef daarentegen erg scherp. Ze zorgden zelfs voor een unicum waarvan ik denk dat ik het nooit meer mag meemaken. Maar liefst vier spelers lagen tegelijkertijd op de grond zonder dat ze waren gebuiteld over medespelers of struikelde over hun eigen voeten. De set werd eenvoudig gewonnen met 25-16.

De jongens van Hands up revancheerde zich dus op een mooie manier en liepen op deze manier drie punten in op Skunk. Mede dankzij de steun van het publiek konden de heren een mooie partij op de mat leggen. Of deze punten uiteindelijk echt van belang zijn weten we uiteraard nog niet maar de mooie herinnering blijft en daarbij kunnen de heren blijven hopen.