30-01-2016
Energo H2 - Hands Up H2
set 1 23 - 25 0 - 4
set 2 18 - 25
set 3 19 - 25
set 4 17 - 25

Vorige week hebben we vrij eenvoudig gewonnen van The Athletes Foot/VC Sittardia Heren 1, de mannen uit Sittard. Dit team, wat vanwege problemen in de personele bezetting dit seizoen hun 2e divisie plek hebben ingeruild voor een plek in de middenmoot van de Promotieklasse, bestaat uit enkele ervaren spelers aangevuld met wat jeugdige talenten. Dit bleek wederom niet voldoende opgewassen tegen de mannen van Heren 2. Na 3 sets overtuigend te hebben gewonnen lieten we ze in de laatste set een te grote voorsprong uitbouwen, waardoor het eindsprintje van onze heren net te laat kwam. Een goede 3-1 winst dus.

Dan deze week... Het zou een vrij eenvoudige wedstrijd worden, de tegenstander stond immers een aantal plaatsen lager op de ranglijst, dicht tegen de P/D plekken aan. Ook mag er niet geklaagd worden over de vorm van de afgelopen weken, menig overwinning kon bijgeschreven worden op de toch al niet onverdienstelijke uitslagenlijst van dit seizoen. Vooraf was er wel wat commotie, de bond had namelijk een verrassing voor de mannen in petto door een bekende 2e scheidsrechter aan te wijzen. De heren lieten zich daardoor echter niet uit het veld slaan. Ook ging het verhaal dat de belangrijkste concurrent punten had laten liggen vandaag de rondte, de heren waren er dus gebrand op om een goed resultaat neer te zetten.

De eerste set werd de tegenstander met degelijk power-spel opzij gezet, 25-16 stond er na een krap kwartiertje op de teller.

De tweede set was het een ander verhaal, de heren konden geen afstand nemen van de goed verdedigende en toch ook vrij makkelijk scorende bezoekers. Hierdoor brachten de mannen zich in een lastige situatie aan het eind van de set. Tot op het laatste moment dacht de tegenstander kans te maken om de set te pakken, een uitstekende serie aan het eind van de set bracht de verlossing. De set werd met 24-26 binnen 'geharkt'.

De coach wist de heren weer op scherp te krijgen voor de 3e set en maakte duidelijk dat de heren toch echt uit een ander vaatje moesten gaan tappen wilden ze niet verder in de problemen komen tegen deze matige tegenstander. Dit had effect. Met de meest flitsende aanvallen werd korte metten gemaakt met de tegenstander en stond er naar wederom een krap kwartiertje de stand van 25-18 op het telbord.

De wedstrijd was binnen, er kon dus wat gas teruggenomen worden. Enkele vaste basisspelers werd rust gegund en zo konden ook de wat mindere goden aantreden om ook de laatste set binnen te halen. Dit had echter meteen zijn uitwerking op het spel en dus ook op de puntentelling. De tegenstander bleef vechten voor iedere bal met enkele spectaculaire rally's tot gevolg. De overtuiging kon niet volgehouden worden. De overtuiging die beide, overigens zeer verdienstelijk fluitende, scheidsrechters wel hadden. Op het eind van de set nam de tegenstander afstand en stond het uiteindelijk 20-24 in het nadeel van de heren. Ook nu werd er met enkele wissels nog een eindsprintje getrokken, die nu echter te laat kwam. Een zure, maar zeer verdiende, setwinst voor de bezoekers. Uiteindelijk mochten de heren nog blij zijn dat ze niet meer averij op hebben gelopen vandaag. Van degelijk constant spel was namelijk maar bij vlagen sprake, er is dus nog genoeg om aan te werken de komende weken. Overigens was er nog wat commotie over het laatste punt, waarbij de heren en ook het overgrote deel van het publiek toch echt wat anders zagen dan wat de eerste scheidsrechter constateerde. De coach liet nog even merken over een uitgebreide vocabulaire te beschikken, en deed nog even zijn best om zelfs na de wedstrijd nog kans te maken op een kaart vanwege onbehoorlijk gedrag. De heren moeten het echter zichzelf aanrekenen dat ze het zover laten komen, ongeacht of de laatste bal nu echt in was of niet. Het niveau in de laatste set was gewoon niet voldoende om de degradatie kandidaat op de knieƫn te krijgen. Uiteindelijk dus een terechte 3-1 uitslag.

Maar goed, genoeg over TFC Heren 1 tegen Ledub Heren 2. Onze heren van Hands-Up Heren 2 hebben ook nog een lekker potje gespeeld in Beers bij Energo Heren 2 en hebben overtuigend met geregeld schitterende killblocks en mooie aanvallen met 4-0 de volle 5 punten uit Beers meegenomen. We steken momenteel in een prima vorm en hopen die ook na de Carnaval nog vast te kunnen houden! Alaaf en geniet ervan!

Wil je nog wat tips voor de aankomende feestdagen, lees dan nog even het volgende stukje proza.