27-01-2016
VC Goirle H2 - Hands Up H1
set 1 22 - 25 1 - 3
set 2 21 - 25
set 3 25 - 23
set 4 16 - 25

Woensdagavond 27 januari stond de wedstrijd tegen Goirle op het programma. De wedstrijd tegen Skunk zat nog vers in het geheugen en de mannen wilden de week nog mooier maken dan het al was. Met onder andere Lamme Frans op de speaker, om al vast in de stemming te komen voor carnaval, ging Heren 1 op weg naar Goirle. Vooraf werd al gezegd dat dit wel eens een hele lastige wedstrijd kon gaan worden, doordat de wedstrijd op een doordeweekse dag gespeeld zou worden. Jullie moeten namelijk weten dat Heren 1 redelijk veel autistische trekjes heeft in aanloop van een wedstrijd. Of het nu gaat over welke schoen eerst moet worden aangetrokken of over het feit wie waar gaat zitten in een kleedkamer, de mannen volgen vaste patronen. Alles staat dus in het teken op zo min mogelijk veranderingen te ondergaan. Een woensdagavond wordt voornamelijk gebruikt om bankzaken te doen. Een wedstrijd op woensdag past dus simpelweg niet in het normale patroon van de mannen en is dus lastig.

Zonder een zieke Stan en Tebbes begonnen de mannen aan de warming-up in de Frankenhal. Al snel bleek dat de tweede scheids niet op kwam dagen. Gelukkig werd in de kantine al snel een vrijwilliger gevonden. Inmiddels was het voltallige publiek, bestaande uit twee geblesseerden van Goirle, ook gaan zitten. De wedstrijd kon dus mooi op tijd gaan beginnen.

De mannen begonnen precies zoals je kon verwachten. Namelijk precies het tegenovergestelde dan in de wedstrijd tegen Skunk. Ongeconcentreerd, niet scherp, slap, zwak en mak zijn begrippen die allemaal van toepassing waren op het begin van de wedstrijd. De heren kwamen dan ook zeer terecht met 8-17 achter te staan. Op dat moment begon de diesel zijn werk te doen en begonnen de heren eindelijk aan de wedstrijd. De achterstand begon terug te lopen en de mannen kwamen zelfs terug tot 21-22. Op dat moment besloot de spelverdeler aan Goirlese kant om zijn buitenaanvaller op te zoeken. Normaal gesproken is dit een zeer verstandige beslissing. Gewoon op herhaling een makkelijke bal spelen. Grote Dreumel besloot alleen om op dat moment zijn totaal aantal killblocks van het hele seizoen te gaan verdubbelen. De sergeant zette tot vijf keer toe zijn handen goed over de bal en deed steeds weer het licht uit. Door de gigantische inhaalslag wonnen de mannen de eerste set met 25-22.

De tweede set werd beter begonnen. Bijna de gehele set had Hands-up een kleine voorsprong. Zonder heel overtuigend te spelen pakten de heren ook deze set met 25-21.

In de altijd lastige derde set begon Heren 1 weer goed. De jongens hadden alleen te vroeg gepiekt. Nadat Hands up de hele set voor hadden gestaan, ging het concentratielevel bergafwaarts. De kansen werden niet met beide handen aangegrepen en ook in de verdediging werden steekjes gelaten. De ervaren mannen van Goirle wisten wel raad met dit buitenkansje en pakten deze set. (23-25) In de vierde set mochten Remco en Edwin beginnen om meer schwung terug in het team te brengen. Jasper en Thomas mochten naast Richard op de bank plaatsnemen. Na een onwennig begin waarin er veel persoonlijke fouten werden gemaakt gingen de Berlicumse mannen steeds beter spelen. Goirle maakte niet meer de indruk dat ze zin hadden in een vijfde set. Uiteindelijk werd de set dus simpel en overtuigend gewonnen met 25-16.

Door de laatste twee winstpartijen en doordat Skunk weer verloren heeft is de situatie in de competitie binnen een week compleet veranderd. (Dit is overigens een positieve verandering voor het team.) Twee wedstrijden geleden stond Skunk nog met acht punten voorsprong aan kop. Inmiddels staan de eerste vier ploegen binnen vijf punten van elkaar. Hands up staat op een mooie tweede plaats met maar twee punten achterstand op Skunk. Dus met de woorden van Philips Freriks te praten: "Alles is nog mogelijk."

Na het geweld wat carnaval heet mogen de mannen weer aantreden op 20 februari om vijf uur in Budel.