22-02-2016
Budel H1 - Hands Up H1
set 1 21 - 25 4 - 0
set 2 20 - 25
set 3 24 - 26
set 4 20 - 25

Op 22 februari stond de wedstrijd tegen Ledub op het programma. Zoals wel vaker het geval is verzamelden de mannen bij de Run. Normaal bespreken we dan wie er gaan rijden en wie weer gelijk naar huis moet. Dit doen we om zo efficiënt als mogelijk te kunnen carpoolen. Heren 1 heeft namelijk het beste voor met het milieu! Afgelopen zaterdag was dit niet het geval, want er was zowaar een spelersbus geregeld. Een droom van Adje kwam uit. Maar liefst zes spelers, twee spelersvrouwen en hoofdsupporter Ad konden instappen. Onderweg werd nog een flauw geintje uitgehaald met de overige teamgenoten. De mannen in het busje deden net of dat ze een lekke band hadden en daardoor stilstonden bij een tankstation. Dat werd dus lachen, gieren en brullen omdat er zowaar mensen intrapten.

Nadat de heren weer op een dameswedstrijd moesten wachten en een zeer korte warming-up konden de heren eindelijk beginnen. De inmiddels vertrouwde basis met Joren, Thomas, Tebbes, Patrick, Roel, Max en Jasper mochten weer beginnen. Vanaf het begin had Jasper het erg lastig in de pass. Hierdoor kon Thomas maar moeizaam zijn eigen spelletje spelen. Gelukkig was dit wel genoeg om gedurende de hele set twee of drie punten voor te staan. De mannen kwamen niet meer in gevaar en konden de voorsprong op het eind van de set zelfs iets uitbouwen. (21-25)

De tweede set verliep hetzelfde als de eerste set. De pass lag niet heel goed maar de mannen bleven redelijk geconcentreerd spelen. Halverwege deze set kwam een van de paser-lopers van Budel helemaal verkeerd neer. Hij ging hard door zijn enkel. Zelfs een brace om die enkel kon het niet meer tegenhouden. We wensen hem dan ook vanaf deze plek veel succes in zijn herstelproces! Nadat dit gebeurde lag de wedstrijd even stil en moesten de mannen na kort oponthoud weer de concentratie opbrengen. Dit lukte maar ook in deze set werd de voorsprong nooit echt groot. Het sterke punt van Heren 1 is dit jaar dat als de twintig eenmaal nadert de mannen iets extra’s kunnen brengen. Ook dit was nu weer het geval. Hierdoor konden de mannen uiteindelijk de set met 20-25 winnen.

Dan de altijd gevaarlijke derde set. De concentratie was veel minder dan in de voorgaande sets. Gelukkig kwam juist in deze set de pass van Jasper wel beter aan waardoor de spelverdeling in de persoon van Thomas meer zijn eigen gang kon gaan. Nick was inmiddels ingevallen voor Patrick en Remco kwam in het veld voor Roel. Op het allerlaatste moment kon Hands Up zijn ware gezicht laten zien en werden de belangrijke ballen wel afgemaakt. Mede door blokkerende acties van Nick, Tebbes en Remco konden de mannen ternauwernood de set winnen. (24-26)

De vierde set was voor de statistieken. Na een korte tussensprint van Heren 1 halverwege de set konden de mannen ook deze set op standje stationair uitspelen. (20-25) Dit betekent dus dat er weer vijf punten mee in de tas naar huis werden meegenomen. Deze punten kunnen wel eens zeer belangrijk worden voor het team. Want: Carnaval is inmiddels weer achter de rug, Bob de Jong heeft zijn laatste officiële rondjes gereden op de schaatsbaan, de wielrenners zijn langzamerhand weer begonnen aan hun seizoen en de bekerfinales in het volleybal zijn ook al weer achter de rug. Dit zijn allemaal tekenen dat er nu echt om de knikkers gespeeld gaat worden in de reguliere volleybalcompetities. Bij sommige teams is het degradatiespook aanwezig en bij andere is het verlangen naar een kampioenschap nog aanwezig. Gelukkig is dit laatste het geval bij het eerste herenteam. Hiervoor zullen de mannen de aankomende zeven wedstrijden nog alles moeten geven en zullen de concurrenten hier en daar wat moeten laten liggen. Een ding staat vast en dat is dat wij alles willen geven in de aankomende wedstrijden.

Dit kan natuurlijk niet zonde jullie steun! We hopen dan ook weer aankomende zaterdag in een volle Run te spelen!