20-02-2016
Trivios D1 - Hands Up D1
set 1 25 - 22 2 - 3
set 2 25 - 18
set 3 17 - 25
set 4 14 - 25
set 5 10 - 15

Na twee competitievrije weekenden mocht D1 afgelopen zaterdag eindelijk weer eens om de punten spelen. Dat de dames daar blij mee waren, was echter niet aan het spel af te zien. Hands-Up begon veels te tam aan de wedstrijd, dus het gretige Trivos rook haar kans. De ploeg uit Wijchen kan elk punt in de strijd tegen degradatie namelijk goed gebruiken.

Hands-Up heeft meer kwaliteit in huis, maar liet dat in de eerste set niet zien. Er werd twee keer een voorsprong van drie punten gepakt, maar telkens gaven de dames deze voorsprong weer gemakkelijk uit handen. Op 21-21 volgde er een aantal persoonlijke fouten aan Hands-Up kant en dus kreeg Trivos de eerste set cadeau. (25-22) De setwinst deed het zelfvertrouwen van Trivos stijgen. In de tweede set liep Hands-Up achter de feiten aan. Een achterstand in het begin van de set werd nog goed gemaakt, maar Trivos wist vervolgens toch een onoverbrugbaar gat te slaan. De overtuiging ontbrak op alle fronten en Hands-Up leek op een nederlaag af te stevenen. (25-18)

Coach Marcel de Laat zag dat er iets moest gebeuren en greep in. Amy Heeren kwam in het veld en Anne Heesakkers maakte haar debuut op het midden. Met de ‘jonkies’ in het veld, die de ene na de andere bal scoorden, gingen de overige speelsters beter spelen. Het kwaliteitsverschil tussen Hands-Up en Trivos werd in de derde en vierde set wel zichtbaar. De servicedruk van Hands-Up ging omhoog en Trivos had hier passend geen antwoord op. De spelverdeelster had zichtbaar moeite om er nog iets van te maken. Elke aanval van Trivos werd goed verdedigd en vrijwel direct volgde er dan een scorende tegenaanval van Hands-Up. Dit resulteerde in duidelijke setstanden (17-25; 14-25).

De vijfde set ging in het begin nog gelijk op, maar richting het einde van de set gaf Hands-Up nog even gas bij en stond er uiteindelijk 10-15 op het scorebord. De laatste service van de wedstrijd kwam van Lisanne Spiekermann. Zij vertrekt voor haar werk naar het buitenland en haar volleybaltoekomst is nog onzeker. Dus werd er met een publiekswissel én een overwinning afscheid genomen van de al jaren vaste waarde van dames 1 op het midden.

Conclusie na afloop was dat het spel voor verbetering vatbaar is, maar dat de dames wel veerkracht hebben getoond door de 2-0 achterstand om te buigen in een overwinning. Aanstaande zaterdag speelt dames 1 wederom tegen een degradatiekandidaat. Om 18.00 uur komt The Athlete’s foot/VCS uit Sittard op bezoek. Ook dit team zal gebrand zijn op elk punt, dus de dames zullen uit een ander vaatje moeten tappen om de punten in eigen huis te houden.