27-02-2016
Hands Up H1 - VCE/PSV H1
set 1 25 - 18 3 - 1
set 2 25 - 23
set 3 25 - 22
set 4 21 - 25

De wedstrijd tegen PSV is eigenlijk niet echt een leuke wedstrijd om te beschrijven. Voor de verandering probeer ik het dan ook deze keer vrij kort te houden. Richard was er niet bij maar werd goed vervangen door mevrouw de voorzitster. Richard had al wel een opstelling gemaakt. Dit was een andere basis dan normaal en bestond uit: Edwin, Stan, Nick, Remco, Patrick en Jasper. Uiteraard was Joren als libero ook van de partij.

De eerste set begon rommelig. De nummer twee en de nummer twaalf bleven tot de 15 punten aardig gelijk opgaan. Op dat moment kon Hands up opschakelen en de eerste set werd uiteindelijk met 25-18 gewonnen. Met dezelfde spelers als in de eerste set werd begonnen aan de tweede. Het was bijna een kopie van de eerste set. Er was een verschil, namelijk dat Hands up nu niet meer op kon schakelen waardoor PSV steeds in het kielzog van Heren 1 bleef. De kleine voorsprong werd niet meer weggegeven maar de mannen wisten maar net te winnen met 25-23.

In de derde set kwam Max in het veld voor Jasper. Het niveau van de eerste twee sets werd niet meer gehaald door de mannen. Hierdoor kon PSV een voorsprong pakken. Op dat moment besloot Hanne Jasper voor Stan te wisselen. Hierdoor werd er op de buitenkanten iets meer gescoord dan voorheen. Vooral dankzij een goede serviceserie van Remco werd de achterstand teniet gedaan. Hands up wist ook deze set te winnen. De uitslag was uiteindelijk 25-22 in het voordeel van de Balkumse heren. Met dezelfde opstelling als die van de derde set begonnen de heren aan de laatste set. Door een aantal passfouten keken de mannen gelijk tegen een achterstand aan. Deze achterstand kon nooit meer goed worden gemaakt. (21-25) Dit betekende dat Hands up in eigen huis misschien wel een heel duur punt heeft laten liggen tegen waarschijnlijk de degradant uit de derde divisie.

Door dit (onnodige)set verlies is Skunk een punt uitgelopen op de Handsuppers en is Stravoc langszij gekomen op de ranglijst. Het wordt dus nog spannender voor Heren 1 om kans te blijven maken op promotie naar de tweede divisie. De mannen kunnen zich al aankomende wedstrijd revancheren tegen Weert. De wedstrijd begint om 17:30 in sporthal de Run!