19-03-2016
Jokers H1 - Hands Up H1
set 1 17 - 25 0 - 4
set 2 22 - 25
set 3 19 - 25
set 4 16 - 25

Nadat de mannen vorige week ternauwernood de laatste set hadden gewonnen maar daardoor wel zegevierden met 4-0 werd er weer vooruitgekeken naar een andere club uit Limburg, namelijk de Jokers uit Maastricht. De voorbereiding van een van de spelers werd wreed verstoord. Roel was namelijk gebeten tijdens zijn werk om onze straten veilig te houden. Hierdoor moest hij de A2 in zijn eentje afrijden omdat hij nog de nodige papieren moest invullen en zich moest melden in het ziekenhuis.

Gelukkig was hij nog op tijd om de warming up met het team te kunnen doen. De andere jongens hadden het al iets warmer gekregen doordat ze hadden genoten van de oranje handbaldames en hun mooie prestatie. Nadat we het erover eens waren dat we ons echt in de wedstrijd moesten gaan vastbijten kon eindelijk de wedstrijd beginnen. De Jokers beten de spits af en gelukkig was de eerste side-out gelijk voor de mannen uit Berlicum. Het eerste deel van de eerste set verliep erg rommelig. De Jokers konden tot 17-17 bijblijven. Toen kwam Jasper aan service, ondanks dat er van alles werd geroepen door het publiek bleef hij rustig. Hij besefte gelijk dat blaffende honden zelden bijten. Door zijn service en het blokkerende werk van Nick werd de set winnend afgesloten met 17-25.

Ook de tweede set was niet erg overtuigend van de kant van de Balkumse heren, het bleef harken voor elk punt. Op het moment dat Hands up er een tandje bijschakelde konden de Maastrichtenaren het niet meer belopen. Zonder echt in de problemen te komen wonnen de mannen ook deze set. (22-25)

In de eerste drie punten van de derde set gebeurde er niks opvallends tot het moment dat de teller opmerkte dat Max en Jasper andersom stonden opgesteld. Richard had de twee paserlopers verkeerd ingelicht waardoor deze fout kon ontstaan. De tegenstander riep al dat wij terug moesten naar de nul punten. Veel spelers moesten zich op dat moment op de lippen bijten. Gelukkig hapte de scheidsrechter niet en nadat Max en Jasper waren omgedraaid werd het spel weer hervat. Ook deze set werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen, de uitslag was 19-25.

De Jokers probeerden wel nog hun tanden te laten zien in de laatste set en maar dat kon niet voorkomen dat ze uiteindelijk toch in het zand moesten bijten. Ook de laatste set werd bijna professioneel bij elkaar geharkt met 16-25.

Na de 4-0 overwinning kwamen de andere uitslagen uit de competitie binnen. Zowel Skunk als Stravoc hebben punten laten liggen. Dit betekent dat Heren 1 momenteel op de eerste plaats staat met 1 punt voorsprong op Skunk en met 4 punten voorsprong op Stravoc. De spelers konden dit bijna niet behappen want dit hadden maar weinigen voorspeld. Wel moet hierbij worden gezegd dat wij nog het moeilijkste programma hebben. We zullen dus nog echt van ons af moeten bijten ( Dit was echt de laatste) om deze mooie plaats te kunnen behouden. Dit zal al in en tegen Kessel moeten gebeuren, dit zal al lastig genoeg zijn want de thuiswedstrijd werd terecht verloren.