02-04-2016
VC Limac H1 - Hands Up H1
set 1 25 - 18 2 - 3
set 2 25 - 21
set 3 19 - 25
set 4 16 - 25
set 5 13 - 15

Gelukkig heb je vaak wedstrijden waarin de voorbereiding niet het vermelden waard is. Er wordt dan gewoon twee keer in de week getraind waarin de focus wordt gelegd op de aankomende wedstrijd. Op vrijdag een avondje doorhalen of met je lief rustig op de bank een filmpje kijken. Voor de wedstrijd op zaterdag nog even aan auto’s sleutelen, coachen of met de kinderen op pad. En dan net voor de wedstrijd uiteindelijk een heerlijk gebakken eitje eten bij de Run en gewoon knallen tijdens de wedstrijd. Dit zijn de gewone dingen en voorbereidingen die wij allemaal doen en zijn dus niet of amper het vermelden waard.

Heren 1 had deze week een iets andere voorbereiding. Afgelopen donderdag was de bedoeling dat er gewoon getraind werd. Helaas vielen Remco en Edwin al snel uit. Kan gebeuren, niks aan de hand, gewoon hopen dat ze beiden zaterdag fit zijn. In het geval van Remco was dit gelukkig ook het geval. Edwin moest voordat hij naar huis werd gebracht nog even langs het ziekenhuis omdat hij verschrikkelijke pijnen had in zijn rug. Met behulp van morfine kan hij nu zijn dagen doorbrengen op de bank, hij heeft namelijk een hernia opgelopen en zal daardoor naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen. Toen besloot Thomas zijn auto op de oprit van de snelweg te beslissen om te stoppen met rijden. Gelukkig waren verschillende teamgenoten in de buurt om zijn wagen weg te slepen naar Velddriel. De directeur van Hubben B.V. heeft beloofd om zijn best te doen om Thomas rode vriend weer op weg te helpen. Een van de andere spelers moest van tevoren een wedstrijdje fluiten in Tilburg. Hij schijnt nogal veel haast te hebben gehad om vanuit de parkeergarage op tijd bij de wc te komen. Was Patrick op tijd of niet is de vraag? (Ik zal een tip geven: Zou het leuk zijn om het te vermelden als hij wel op tijd was?) Om een lang verhaal kort te maken: het was dus een onrustige voorbereiding op de wedstrijd tegen Linne. Het was onduidelijk of al deze verschillende verhalen invloed hadden op de eerste twee sets tegen Limac. We begonnen niet eens onaardig, we pakten een kleine voorsprong in het begin van de eerste set. Daarna ging het helaas alleen maar bergafwaarts. De pass lag niet, er werd niet gescoord en daarbij was de servicedruk te vergelijken met het niveau van een middelmatig meisjes B team. Het was collectief niet goed. We verloren dan ook zeer terecht de eerste set met 25-18.

Normaal gesproken moet de spanning wel weg zijn als de eerste set eenmaal is verloren. Helaas bleef de spanning aanwezig. In plaats van ‘gewoon’ te gaan volleyballen werd er steeds meer gestrest. Ondanks de luide aanmoedigingen van Anja, Britta en Bert werd het volleybal er niet beter op. Zo was voor iedereen luid en duidelijk te horen dat Richard ons met ‘poep in de broek’ vond volleyballen. Wat op zich best lekker bekt en bij bijna elke wedstrijd wel van toepassing kan zijn. Maar goed ook de tweede set werd uiteindelijk verloren, ditmaal met 25-21.

Vanaf dat moment kregen de spelers van het eerste herenteam een ruggengraat, een paar ballen en werd de poep in de broeken geloosd. Het niveau van het spel kwam duidelijk een stuk hoger te liggen. De servicedruk werd zoals je het mag verwachten en ook de pass kwam meer dan goed aan bij Thomas. Hierdoor konden de middens ook veel meer in het spel betrokken worden. Langzamerhand groeiden de mannen in de wedstrijd. Limac probeerde van alles om in de buurt te blijven maar het mocht voor hun niet baten. De derde set ging naar Hands up met 19-25. Het vertrouwen kwam nu helemaal terug bij de heren. Zonder te overdrijven waren de derde en de vierde sets misschien wel de beste sets tot dusver van Heren 1. Dit was ook nodig want ook Limac bleef goed weerstand bieden. Er kwamen zowaar rally’s waarbij de mannen uit Berlicum zelfs moesten gaan verdedigen. Ook in de blokkering waren beide teams erg sterk. Kortom voor de neutrale toeschouwer moet het wel genieten zijn geweest. De vierde set werd gewonnen met 16-25.

Tijd voor de laatste en allesbeslissende laatste set. Een set die voor Hands up kon betekenen dat ze afhaakten voor een mogelijk kampioenschap of er toch nog steeds kans op maakten. De vijfde set werd weer goed begonnen. Ondanks dat aan beide kanten de vermoeidheid begon toe te slaan door de zomerse omstandigheden bleef het niveau hoog. Hands up pakte een kleine voorsprong van drie punten. Deze voorsprong bleef een tijd lang gehandhaafd. Totdat de spanning weer begon toe te slaan. Na de wissel serveerden de mannen uit Berlicum maar liefst drie keer fout. Tel daarbij op dat een speler van Linne twee keer achter elkaar via de netband serveerde en de spanning was weer helemaal terug. De side-out bleef meer dan goed verzorgd aan Balkumse kant waardoor Hands up wel als eerste een matchpoint kreeg op 13-14. Op dat moment besloot Max dat het wel genoeg was geweest. Hij moest een eenmansblok zetten en steekt zijn handen zover naar voren en zo goed voor de bal dat de aanvaller van Limac er nooit langs zou kunnen slaan. Persoonlijk denk ik dat de aanvaller zich nog steeds afvraagt waardoor de elektriciteit opeens uitviel. Zo donker moet het voor hem zijn geweest. Ternauwernood wisten we de laatste set te winnen met 13-15.

Doordat de concurrenten wel met 4-0 wisten te winnen staat Hands up nu op de tweede plaats met 1 punt achterstand op Skunk. De nummer drie Stravoc staat dan weer twee punten achter op ons. Het blijft dus ongelooflijk spannend aan de top. Daardoor kan aankomende wedstrijd ook alles beslissend zijn. We spelen dan namelijk tegen de directe concurrent Stravoc. We hopen uiteraard op een volle Run! Mocht je echt een goede reden hebben dan zien we je uiteraard bij het feest in de Gouwe! Dus in ieder geval tot zaterdag.