09-04-2016
Hands Up H1 - Stravoc H1
set 1 25 - 20 4 - 0
set 2 25 - 16
set 3 25 - 21
set 4 25 - 21

Afgelopen zaterdag was Stravoc te gast in sporthal de Run. Behalve dat het altijd leuke wedstrijden zijn tegen Stravoc, stond er ook veel op het spel. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil maar twee punten in het voordeel van Hands up. Dit betekende dat in ieder geval één van beide teams zou afhaken voor het kampioenschap. Werden de punten verdeeld dan zou het heel lastig worden voor beide teams om Skunk nog van de eerste plaats te stoten. Kortom een wedstrijd waar beide teams reikhalzend naar uitkeken.

Hands up begon weer met de inmiddels zeer vertrouwde basis. In het begin van de eerste set maakten beide teams weinig fouten, zowel Hands up als Stravoc speelden zeer aftastend. In het verloop van de set pakte de thuisclub een kleine voorsprong. Doordat Stravoc steeds meer moest forceren maakten ze ook steeds vaker de fout. Hierdoor kan Hands up stapje bij stapje verder uitlopen. De set ging uiteindelijk met 25-20 naar Hands up. Het begin van de tweede set was duidelijk voor Stravoc. Ze pakten direct een voorsprong van 5 punten. Dit was het teken voor Heren 1 om er een schepje bovenop te doen. Ook de vele servicefouten van Stravoc zorgden ervoor dat de achterstand snel teniet werd gedaan. Het stond dan ook al snel weer ‘gewoon’ 10-10. Hands up bleef zeer geconcentreerd en goed volleyballen. Stravoc kwam vanaf dat moment niet meer in het spel voor. De set ging uiteindelijk vrij gemakkelijk naar Hands up. (25-16) Ondanks dat de derde set altijd een gevaarlijke set is, bleef Hands up zeer geconcentreerd volleyballen. Zoals in de hele wedstrijd het geval was bleef de side-out uitstekend verzorgd. Mede hierdoor konden de mannen servicedruk blijven geven waardoor Stravoc steeds achter de feiten bleef aanlopen. Ook de derde set ging naar Hands up met 25-21.

3-0 voor tegen een directe concurrent klinkt leuk maar betekent in deze situatie niet heel veel. De mannen waren er dan ook op gebrand om ook de laatste set binnen te slepen. Verliezen zou namelijk waarschijnlijk betekenen dat het gaat naar Skunk verdubbeld zou worden. Bij winst zouden we hoe dan ook de druk op Skunk hoog houden. Verbazingwekkend werd ook de laatste set zeer geconcentreerd uitgespeeld. De side-out bleef ontzettend goed verzorgd waardoor Hands up een kleine voorsprong kon opbouwen. Deze voorsprong kwam nooit meer echt in gevaar. (25-21) Dit betekende een zeer mooie en ook verdiende overwinning op een directe concurrent.

Helaas wist Skunk ook met 4-0 te winnen, hierdoor blijft het gat van 1 punt bestaan. Maar door deze ruime overwinning is het er wel direct een gat ontstaan naar Stravoc. De mannen mogen dus steeds meer gaan denken aan in ieder geval promotiewedstrijden. En wie weet wat er nog meer mogelijk is? Een ding is in ieder geval duidelijk: Heren 1 moet nog twee keer alles geven in twee zeer lastige wedstrijden. Van beide teams heeft Heren 1 al een keer verloren dit seizoen dus de jongens van het eerste hebben sowieso iets recht te zetten. Dit zal volgende week al moeten gebeuren in Kessel.