16-04-2016
VC Kessel H1 - Hands Up H1
set 1 25 - 23 2 - 3
set 2 17 - 25
set 3 12 - 25
set 4 25 - 23
set 5 08 - 15

Afgelopen zaterdag speelden de meeste teams alweer hun laatste uitwedstrijd van het seizoen. De jongens van het eerste hoopten stiekem dat het ook hun laatste uitwedstrijd zou zijn. Dat zou namelijk betekenen dat de heren kampioen zouden zijn. De grote vraag was dan ook: kunnen de heren met de druk blijven omgaan? In de vorige uitwedstrijd lag de druk volledig op de jongens uit Berlicum, in die wedstrijd werd er ternauwernood met 3-2 van Linne gewonnen. Vorige week tegen Stravoc bleek dat de Stramproyers niet bestand waren tegen de druk waardoor Hands up overtuigend kon winnen. Afgelopen weekend lag de druk weer bij Hands up. De heren moesten weer met 4-0 winnen om Skunk te blijven volgen.

Al snel bleek dat de mannen helaas niet zo drukbestendig zijn als een Rolex horloge. In de eerste set leek het erop dat de mannen wel wilden maar niet konden. Het leek er bijna op dat de schoenzolen van de heren waren ingesmeerd met hars. Ondanks verwoede pogingen kregen de mannen de bal niet op het juiste veld op de grond. Met name de servicedruk en in de passing lieten de mannen het afweten. Ondanks dat het erg moeizaam ging, kwamen de mannen nooit op een hele grote achterstand te staan. Uiteindelijk stonden de mannen met 24-23 achter. Patrick zou aan service komen. Op dat moment wurmt Richard zich uit zijn trainingsjack, schopt zijn lange broek half uit en valt bijna de drie meter in. Hij wisselt zichzelf erin voor Patrick om de laatste paar punten te serveren en de set alsnog binnen slepen. Richard gaat op 1,2 centimeter van de achterlijn staan. Iedereen staat vol spanning te kijken en hoopt stiekem op een wonder waar ze in Lourdes trots op zouden zijn. De scheidsrechter fluit, de eerste twee seconden gaan voorbij, Richard pakt nog een paar seconden zijn rust, controleert zijn ademhaling, en dan na een seconde of zes na het fluitsignaal serveert Richard eindelijk. De bal gaat omhoog en valt halverwege in het net. Einde set, 25-23 verloren.

De titelkansen waren definitief voorbij want nu zou de concurrent Skunk maar liefst 3 sets moeten verliezen. Gelukkig konden de mannen zich vrij snel revancheren. Nu alle druk verdwenen was konden de mannen vrijuit gaan volleyballen. In plaats van hars onder de schoenen kregen de mannen twee sets lang vleugels onder gebonden. Het krachtverschil was die twee sets erg groot en werden dan ook meer dan terecht gewonnen. (17-25 en 12-25)

In de vierde set werd alles anders. Kessel wilde hun allerlaatste thuiswedstrijd ooit niet zo afsluiten en besloten om nog een keer alles te geven. Misschien werden ze ook geholpen door het feit dat Skunk bier zou geven voor elke set die Kessel wist te winnen. Maar goed het niveau aan de kant van Kessel steeg terwijl Heren 1 niet meer de spirit had van de twee sets hiervoor. Uiteindelijk ging ook deze set met 25-23 naar Kessel. Hands up wilde in de laatste set toch even duidelijk maken wie de betere van de twee teams was. Op de service van Patrick kwamen de mannen ruim voor te staan. De set werd daarna fluitend uitgespeeld en ook gewonnen met 8-15.

Door deze winst zijn de mannen nu verzekerd van de tweede plaats en mogen door deze mooie prestatie promotiewedstrijden gaan spelen. De eerste wedstrijd wordt waarschijnlijk gespeeld op zaterdag 30 april om 13:00 uur in de Run. Meer informatie zal spoedig volgen via de website en Facebook. Eerst zullen de mannen aankomende nog gaan knallen tegen VVC. Dus tot zaterdag allemaal!