30-04-2016
Hands Up H1 - Kraftwell H1
set 1 19 - 25 2 - 3
set 2 25 - 23
set 3 22 - 25
set 4 25 - 10
set 5 12 - 15

Eindelijk was het dan zo ver. Na weken, zo niet maanden in spanning te hebben gezeten was het moment daar. Heren 1 mocht opdraven in eigen huis voor een promotiewedstrijd. De tegenstander was Kraftwell Symmachia uit Roosendaal. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er volop gespeculeerd over de kansen van het eerste herenteam. De verwachtingen waren hoog gespannen en de mannen hadden er vooral heel veel zin in. Na gezamenlijk te hebben gegeten konden de mannen beginnen met de laatste voorbereidingen. Dit gebeurde zonder Tebbes want die was aan het genieten van een heerlijk zonnetje in een land hier ver vandaan. Doordat Nick te gespannen was in zijn kuit en waarschijnlijk een klein scheurtje heeft opgelopen moest hij ook plaats nemen op de bank. Naast Nick, Richard en de al langer geblesseerde Edwin zat ook Lourens om het nodige analytische werk te verrichten. Ook in het veld was er een opvallend gestalte te zien, Stiek alias Erwin van de Berg, was bereid gevonden om de middenpositie te vervullen. Dit ondanks dat hij daarna nog met het tweede naar Middelbeers moest afreizen om daar zijn p/d wedstrijden te spelen! Held!

Naast Stiek begonnen Patrick, Thomas, Roel, Max, Joren en Jasper aan de wedstrijd. In een volle en lawaaierig Run konden sommigen niet helemaal de spanning makkelijk van zich af laten glijden. Het begin van de wedstrijd was dan ook voor Roosendaal. Helaas konden de mannen dit gat nooit helemaal meer dichtten en verloren dan ook de eerste set. (19-25) De tweede set begonnen de mannen veel beter. Beide teams konden nooit een groot gat slaan en moesten alles geven om de benodigde punten te scoren. Bij de bigpoints waren de Hands-uppers net wat scherper dan de mannen uit Roosendaal. Op het nippertje trokken de mannen aan het langste eind. (25-23) Na weer een hele spannende set waarin de mannen echt op de toppen van hun kunnen speelden kwamen ze uiteindelijk net dat beetje te kort om de set binnen te halen. Deze set ging met 25-22 naar de Roosendalers.

Het is erg lang geleden dat de heren zo goed begonnen aan een set als de vierde set van afgelopen wedstrijd. Vanaf het begin werd er erg veel servicedruk gegeven en was de side-out meer dan goed verzorgd. Dit resulteerde dan ook al snel in een hele grote voorsprong. Zo groot dat de coach van Roosendaal al snel de moed op gaf en zijn basisspelers naar de kant haalde om ze rust te gunnen. De set ging dan ook simpel, misschien wel te simpel, naar Hands up. (25-10!) De allesbeslissende vijfde set. De mannen hadden hier de laatste maand veel ervaring in op gedaan. In de maand april eindigden maar liefst drie competitiewedstrijden in een vijfsetter. Deze drie wedstrijden werden vervolgens allemaal gewonnen. De mannen konden dus met vertrouwen de laatste set tegemoet zien. Helaas eindigde deze wedstrijd anders dan de tien competitiewedstrijden hiervoor. De vijfde set ging naar Roosendaal (12-15) en daarmee was de wedstrijd verloren.

Uiteraard hadden de mannen op een andere uitslag gehoopt maar er is nog niks verloren! Aankomende woensdag moeten de mannen tegen Erasmus Volley uit Rotterdam spelen. Ondanks de verloren wedstrijd maken de mannen zeker nog kans op promotie naar de tweede divisie! Dus we hopen weer op veel publiek! "Want wat was dat genieten!"