Afgelopen zaterdag was het ein-de-lijk weer zover, de competitie ging weer beginnen! Deze competitiestart was voor Heren 1 nog veel specialer dan de start van voorgaande jaren. Heren 1 van Hands-up mocht namelijk na een afwezigheid van maar liefst vijf jaar weer aantreden in de tweede divisie. Na wekenlang voorbereiden met niet altijd goede resultaten en waarbij het volleybal ook niet altijd even goed te noemen was, mochten we starten tegen Volley Zuid uit Rotterdam. Dit team speelt al jarenlang in de tweede divisie terwijl bij ons maar een aantal heren eerder in de tweede divisie mochten schitteren.

Thomas, Tomas, Roel, Nick, Max, Jasper en Rik mochten bij de seizoenstart proberen de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we totaal niet wat we konden verwachten. We wilden het de tegenstanders het zo lastig mogelijk maken en proberen de schade beperkt te houden. Eerlijk gezegd hadden veel heren voor een 3-2 verlies getekend. Hoe dan ook zou het een fijne dag worden, want we mochten sowieso samen douchen na afloop van de wedstrijd... De start was nog een beetje onwennig maar halverwege de eerste set bleek dat we zeker niet onder deden voor de gasten uit Rotterdam. Er kwam meer lef in het spel van de Balkumse heren en met een goede blokkering en een afwisselende service werd het voor de gasten lastiger en lastiger. Hands up kwam zelfs op een mooie voorsprong. Deze voorsprong werd door het stel koele kikkers goed verdedigd en uiteindelijk zelfs behouden. (25-19)Bam! De eerste set pakken ze niet meer af tenzij ze bij Tebbes een dopingcontrole houden en een of ander paardenmiddeltje vinden. Maar goed 1-0 voor en dat met zeer verzorgd spel. Dat biedt in ieder geval perspectief! De twee volgende sets verliepen volgends hetzelfde patroon. In het begin ontliepen de beide teams elkaar niet veel maar als het spannend werd konden de Rotterdammers niet meer volgen. Heren 1 kon vaak nog een keer versnellen aan de hand van goed verdelende Thomas.

Een moment om niet snel te vergeten is het iets uitgestelde debuut van Mighty Mike. Toen de coachende Rogier naar de bank keek om hem te laten debuteren was Mike de bidons aan het vullen, naar onze mening een van de belangrijkste taken binnen het team. Toen Mike in de wc hoorde dat hij snel naar de zaal moest gaan omdat hij mocht debuteren reageerde hij volgens de overlevering met de volgende woorden: “ Wá zegde geij?’’ Verloren zoon Gerben is ook weer terug van weggeweest, hij kwam er ook in de derde set in. De tweede en de derde set werden gewonnen met overtuigende cijfers (25-17 en 25-19). In de vierde set begonnen de mannen slordig. Volley Zuid kwam maar liefst zes punten voor te staan. Mede door goed te serveren en te blokkeren vochten de mannen zich terug en gingen over in de zesde versnelling. Het geloof was bij de Rotterdammers ver te zoeken waarna Heren 1 ook deze set nog ruim kon winnen. (25-19)

Ondanks dat de verwachtingen vooraf niet erg hoog lagen konden de mannen zich positief tonen aan de tweede divisie. Met een hele mooie 4-0 overwinning is het seizoen meer dan goed begonnen. We hopen dit volgende week door te zetten in en tegen Roosendaal.