Volleybalvereniging Hands-Up in Berlicum, opgericht in november 1972, viert haar 45e verjaardag dit jaar. De volleybalclub heeft 180 leden van jong tot oud en van recreatief naar prestatief.

BERLICUM - Zo bied de club onze jongste leden een volleybalspeeltuin aan en heeft Hands-Up zichzelf beloond met het Nijntje Beweegdiploma, wat staat voor plezier in speelse beweegervaringen voor de allerkleinsten. Wanneer de jongste volleyballers klaar zijn voor het grotere werk, kunnen zij instromen in de vele teams van Cool Moves Volley, waarbij er voor elk niveau een plekje is binnen de volleybalclub. Ook de oudere jeugd kan de club bedienen met verschillende teams. Waarbij zij bijzonder trots zijn op onze jongensteams, zij lijken een uitstervend ras te zijn in volleyballend Nederland. Voor onze senioren hebben we voldoende keuze met vijf damesteams (inclusief recreantencompetitie) en drie herenteams. De dameslijn loopt vanaf de tweede klasse en gaat door naar het vaandelteam dat al jaren stabiel op nationaal niveau functioneert. Bij de heren wordt op het niveau van derde klasse gespeeld, daarnaast heeft de club een mooie opvolging met Heren 2 in de regiodivisie en Heren 1, voor het tweede jaar op rij, in de tweede divisie. Daar is Hands-Up bijzonder trots op.

Naast het reguliere seizoen staat Hands-Up ook bekend om Balkum Beach, het beachvolleybalevent voor de gemeente Sint-Michielsgestel dat al vanaf 2004 georganiseerd wordt door de volleybalclub. Elk jaar op Eerste en Tweede Pinksterdag ploegen vele zwetende, fanatieke sporters zich door het zand op het Mercuriusplein in het centrum van Berlicum. Wie liever actief deelneemt en de volleybalschoenen uit de kast haalt is altijd welkom om een aantal keren mee te trainen. Neem dan contact op via  of kijk op www.hands-up.nl voor meer informatie.

Bron: Stadsblad Den Bosch - d.d. 27-09-2017