Vaandelteams Hands-Up doen zichzelf tekort

Dames 1 en Heren 1 van Hands-Up zijn er niet in geslaagd zichzelf te belonen, dit afgelopen weekend. Dames 1 begon erg sterk tegen V.C Velden 2 en kwam hierdoor op een 2-0 voorsprong. Helaas gaven de daaropvolgende twee sets en ander beeld, waardoor er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden tegen het hoger geplaatste Velden. In die vijfde set waren de Berlicumse dames beter, maar wisten dit niet te verzilveren. Een 3-2 overwinning was een passender resultaat geweest, helaas was dit niet het geval. In Reuver speelde Heren 1, nummer twee in de competitie, tegen de koploper EMD-Tooling H1. In een volgepakte sporthal werden de mannen van Hands-Up overklast in de eerste set met 25-10. In de tweede set kwam, zoals wel vaker dit seizoen, een ommekeer. Hands-Up kwam op zeven setpoints, maar wisten deze niet te benutten. Toch werd de tweede set binnengesleept met een stand van 27-29. De wedstrijd was in evenwicht en dat was te zien in set nummer drie, de strijd ging gelijk op tot aan 20-20. Op dat moment maakt het arbitrale duo een cruciale misser, gevolgd door een onterechte rode kaart voor coach Rogier Veltrop. Heren 1 kwam deze klap niet te boven en verloor de derde set met 25-20. Ook de laatste set was een set die gelijk opging qua spel en score, waarbij Hands-up zelf de overhand had. Richting einde van de set volgende er wederom een aantal dubieuze beslissingen en onze mannen trokken aan het kortste eind. Een 3-1 verlies, waarbij een 3-2 een terechte uitlag was geweest.

Gelukkig wist Heren 2 in Odiliapeel de eer hoog te houden. Heren 2 snakte naar een overwinning en kreeg die ook. Alleen de laatste set werd afgestaan aan TFC/Coppens Warenhuis H1. Hierdoor heeft Heren 2 weer de mogelijkheid om naar boven te kijken op de ranglijst. Heren 3 heeft van de herenteams het beste resultaat laten zien. Met gelegendheidscoach Nick Pulles lieten zij tegenstander Ovoco geen enkele keer boven de twintig punten komen. Met een ruime 4-0 overwinning bekleedt Heren 3 de plek van een goede middenmoot.

Dames 2 moest zich melden in het altijd lastige Werkendam. In de derde set konden zij een vuist maken tegen Voltena Dames 3 en wonnen deze spannende set met 26-24. De andere sets gingen ruim verloren. Volgende week wacht de wedstrijd tegen de koploper. Dames 3 heeft weinig heel gelaten van Saturnus/ Hendriks Coppelmans Dames 3. Met sterk spel werd deze wedstrijd vlotjes gewonnen met 4-0 en nestelt zich stevig in de top 3 met uitzicht op de koppositie. Dames 4 hoefde maar één et af te staan tegen Dames 2 van VVC-Vught, hierdoor is Dames 2 nog vol in de race voor de koppositie in de tweede klasse.

Aankomend weekend staan er een aantal toppers op het programma in sporthal de Run, in Berlicum.

Hands Up DS 4 3-1 VVC-Vught DS 2
Voltena DS 3 3-1 Hands Up DS 2
Saturnus/Hendriks Coppelmans DS 3     0-4    Hands Up DS 3
Ovoco H1 0-4 Hands Up HS 3
EMD-Tooling HS 1 3-1 Hands Up HS 1
TFC / Coppens warenhuis H1 1-3 Hands Up HS 2
VC Velden DS 2 3-2 Hands Up DS 1