Jonkies cruciaal in volleyderby

De volleybalderby in de tweede divisie tussen de vrouwen van Hands Up uit Berlicum en HLB Van Daal/DS uit Den Dungen is geëindigd in een klinkende 1-3 (21-25, 27-25, 21-25 en 17-25) overwinning voor de uitploeg.

Het frisse spel van de jonge ploeg van HLB Van Daal/DS was een genot om naar te kijken. Het team, dat dit seizoen debuteert in de tweede divisie, telt diverse talentvolle speelsters. In deze derby drukten onder andere Maureen Pennings, Eefje Groenendaal en Zoë Ücerler nadrukkelijk hun stempel op de wedstrijd.

,,Het liep goed bij ons. Ondanks dat het een spannende wedstrijd met veel publiek was, haalde de ploeg een goed niveau. Bovendien werden de opdrachten die we van tevoren hadden afgesproken in het veld goed uitgevoerd”, vertelt interim-trainer Marcel Vink van HLB Van Daal/DS, die Romee Cooijmans, Salina Nijkamp en Lieke van Bakel door blessures niet kon inzetten. ,,We wisten veel servicedruk te zetten en ook de passing was goed verzorgd. Hands Up heeft met onder andere Lieke Hanegraaf en Inge Kappen een paar sterke en ervaren speelsters in de ploeg, waar wij toch wel een beetje schrik voor hadden. Het is super dat we deze wedstrijd uiteindelijk zo naar onze hand weten te zetten.”

Inwrijven

Voor trainer Rik Kamminga van Hands Up was het helemaal een bijzondere wedstrijd omdat zijn vriendin Lieke van Bakel bij HLB Van Daal/DS speelt. ,,Over dit duel is van tevoren al veel gesproken binnen ons team. De ploeg was er echt op gebrand om een goede prestatie neer te zetten”, vertelt Kamminga. ,Daardoor stond er behoorlijk wat spanning op en dat was ook terug te zien in de eerste set. We kwamen maar moeilijk onder de servicedruk van HLB Van Daal/DS uit. Gelukkig wisten we in de tweede set in de slotfase wel naar ons toe te trekken. IN de derde en vierde set was onze tegenstander gewoon beter. Dat vind ik jammer, want verliezen blijft altijd zuur.  Ik vrees dat deze nederlaag mij nog wel even wordt ingewreven door Lieke.”

Aan het einde van de wedstrijd werd Hands Up-speelster Hanne van Aart in de bloemetjes gezet. Zij werd onlangs benoemd tot burgemeester van Loon op Zand. Kamminga: ,,Hanne heeft daarom aangegeven dat ze in principe afscheid neemt van het team. Uiteraard hebben wij als team alle begrip voor haar beslissing. Maar we hebben al geen grote selectie en hierdoor worden onze wisselmogelijkheden nog krapper. Daarom ben ik blij dat Diede van den Broek, die pas 15 is, in deze wedstrijd al een aantal goede invalbeurten heeft kunnen maken. Ik hoop dat we haar in de komende maanden steeds meer kunnen gaan betrekken bij het team.

 


Matchpoints niet aan Hands Up besteed.

De volleyballers van Hands Up gaven in de tweede divisie in de thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg een 2-0 voorsprong uit handen. De ploeg van Rogier Veltrop verloor het duel uiteindelijk met 2-3 (25-16, 25-19, 22-25, 20-25 en 19-21). ,,De eerste twee sets kwam Volley Tilburg er nauwelijks aante pas. Daarna ging het bij ons iets minder en werden zij beter. In de vijfde set kwamen we enkele keren op matchpoint, maar die wisten we helaas niet te benutten. Toch vind ik dat we weer op de goede weg zitten.