Hands Up H1 - Spie/De Burgst H1

Hoewel de heren van Hands-Up momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen, mogen de heren uit Berlicum toch spreken van een zeer succesvol kalenderjaar. Het vorige seizoen werd het debuutjaar in de 2e divisie met een gedeelde 3e plaats afgesloten, pas in de voorlaatste maand van het jaar werd de eerste thuiswedstrijd verloren en Hands-Up kende een superstart van de huidige competitie. Helaas vallen de resultaten de laatste weken tegen, maar de in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar kan Hands-Up nog 1x volle bak gaan tegen het Rotterdamse Volley Zuid. Deze wedstrijd is ook belangrijk om aansluiting te houden met de grote middenmoot en met een lekker gevoel de winterstop in te gaan. De feestdagen lonken, sporthal de Run is er klaar voor, supporters zijn er klaar voor; het is aan Hands-Up H1 om de weer een goede overwinning bij te schrijven!

 

Forza SD H1 - Hands Up H1

Geen heerlijke avondje voor Hands-Up


De mannen uit Berlicum zijn dit jaar blijkbaar stout geweest,
Want 1 puntje tegen de nummer laatst is zelfs minder dan gevreesd.
Na een lange tocht richting Schouwen-Duiveland
Had Hands-Up toch dik moeten winnen, althans volgens de stand…
In een pot vol servicefouten en slecht verdedigingswerk
Bleven de Zeeuwen overeind door een goed blok, zo sterk.
Na een tussenstand van drie tegen nul
Vond Forza het welletjes en begon de flauwekul
De Brabanders pakten nog wel de laatste set
Helaas zorgde dat niet voor wat extra pret.
Als Forza last heeft van degradatievrees,
Lag dat niet aan Hands-Up met de gedachten bij friet stoofvlees
Sint zei tegen Piet: “Het is dat ik Hands-Up die punten zo gun”,
Misschien zaterdag om 1800 tegen Spie/de Burgst in sporthal de Run?!

 

Hands up H1 - VC Tilburg H2

Brabantse nachten zijn lang... Zo wordt ook Black Friday naadloos doorgetrokken naar de zaterdag. Hands-Up verspeelde een zeer sterk opgebouwde 2-0 voorsprong in sets tegen Volley Tilburg2: 2-3

De Berlicummers hadden hun zinnen gezet op 3 overwinningen op rij. Deze serie moest starten in de eigen sporthal de Run tegen de reserves van Tilburg Volley. Hands-Up wist sterk te starten en wist bij vlagen de Tilburgse opponent zelfs volledig zoek te spelen. In de derde set kwam bij de thuisploeg wat gemakzucht in het spel en wisten de gasten hun blokkering en passing beter te organiseren. Hands-Up liet wat kansen liggen om de derde set toch naar zicht toe te trekken, waarna Volley Tilburg bloed rook. Tilburg kwam steeds beter in het spel en draaide de wedstrijd om in hun voordeel. In de tiebreak leek Hands-Up er toch met de winst vandoor te gaan. met een ruime voorsprong werd er van helft gewisseld, maar wederom toonde Tilburg zich een taaie tegenstander. Ondanks enkele matchpoints voor de thuisploeg werd er een overwinning bijgeschreven op het Midden-Brabantse palmares. Hands-Up liet echter een betere strijdlust zien dan de vorige weken, het ritme lijkt weer terug te keren bij de zwart-gelen. Deze week worden de pijlen gericht op Forza Schouwen-Duiveland. Zaterdag om 19:00 is er een nieuwe mogelijkheid om weer naar boven te kunnen kijken voor de Berlicummers, uit in Bruinisse. Hands-Up zal aankomend weekend weer compleet zijn; middenman Nick Pulles heeft zich weer aangesloten bij de trainingen na een lange blessureperiode. 

VC Landgraaf H1 - Hands Up H1

In sporthal Baneberg stond de wedstrijd VC Landgraaf – Hands-Up op het programma. Daar waar Landgraaf met een goede serie bezig is, worstelt Hands-Up wat met de vorm na een uitstekende start van de competitie. De servicedruk van Landgraaf en een zwakke passing van de gasten uit Berlicum gaven de doorslag in de eerste set. Deze set was met 25-15 een eenvoudige prooi voor de Limburgers. De 2e set werd echter spannend; 2 teams die elkaar lang in evenwicht hielden. De Berlicummers lieten grote kansen liggen op een grotere voorsprong in de set en daar wist Landgraaf volop van te profiteren: 28-26. In de derde set leek het tij te keren: Hands-Up schroefde het tempo op, blokkeerde en serveerde beter. De thuisploeg kwam er dit keer zelf niet meer aan te pas. Door een kleine eindsprint wist Landgraaf de stand nog enigszins draaglijk te maken door nog 6 punten terug te komen. Uiteindelijk kon Hands-Up 19-25 laten noteren. De laatste set werd Roel Renkens continu gezocht door zijn spelverdeler en wist een groot deel van deze ballen scoren. Hoewel Hands-Up de rest van Landgraaf goed in de tang had, kon er geen antwoord gevonden worden op de diagonaal van Landgraaf. Met 25-23 haalde de thuisploeg wederom een overwinning en Hands-Up mag zich gaan richten op drie belangrijke wedstrijden, met als eerste tegenstander Volley Tilburg H2 aanstaande zaterdag in de Run te Berlicum.

Hands Up H1 - Flamingo's H1

Op papier stond er wederom een topper op het programma. Nummer 2 Hands-Up tegen nummer 4 Flamingo’s heren 1 uit Gennep. In de praktijk werd het helaas geen hoogstaande wedstrijd. Flamingo’s hield de service van de Berlicummers goed onder controle en kon daarom vrijuit variëren in de aanval. Hands-Up was telkens een stap te laat en liep op de belangrijke punten achter de feiten aan. Vier sets lang was het wedstrijdbeeld hetzelfde, de teams gingen gelijk op richting de 20, maar de werklust van de gasten uit Gennep werd telkens beloond. Dit had een 0-4 einduitslag tot gevolg. Door deze zeperd keldert Hands-Up van een 2e plaats naar de 6e plaats. Omdat tussen plek 3 en 9 slechts 5 punten verschil zit, is iedere wedstrijd van groot belang. Daar waar je zaterdagochtend op een PD plek naar boven of beneden kan staan, kan je op zaterdagavond ineens een middenmoter zijn. Onderin proberen Forza SD en Spie/De Burgst aan te haken, bovenin staat EMD Tooling een straatlengte voor op de rest. Verder is er voor bijna alle teams in de 2e divisie zuid veel te winnen en te verliezen iedere week, dat maakt de 2e divisie zuid een zeer interessante divisie om te volgen.

EMD Tooling/Revoc H1 – Hands Up H1

De moeilijkste wedstrijd van dit jaar, EMD Tooling/Revoc uit, heeft Hands-Up alweer gehad. Door het behaalde puntje in deze topper, blijft Hands-Up 2e in de deze divisie. 

EMD Tooling begon furieus aan deze wedstrijd. Bij vlagen speelde de mannen uit Reuver van topdivisie niveau. Een bekend probleem bij dit team is ook dat ze dit (nog) niet een hele wedstrijd vol kunnen houden. Nadat een incompleet Hands-Up volledig weggeslagen werd in de eerste set, wisten de Berlicummers goed mee te komen met het team dat nog geen set verloren had in deze competitie. De gasten in het geel-zwart wisten in de 2e set zelfs een hele grote voorsprong te pakken. Na diverse setpoints gemist te hebben, sloop EMD Tooling toch weer dichterbij, maar Hands-Up hield knap het hoofd koel en wist de set alsnog winnend af te sluiten. Met 1-1 in sets ontstond er een mooi en interessant gevecht. De hoogte en power uit Reuver tegen het gevarieerde en slimme spel uit Berlicum wist de toeschouwers in sporthal de Schans zeer te boeien. De teams lieten elkaar niet weglopen totdat de arbitrage onnodig hard met kaarten ingreep. In zowel de 3e als de 4e set lieten de nummers 1 en 2 van de competitie sterk side-out spel zien, waarna in de beslissende fasen van de wedstrijd scheidsrechterlijke dwalingen een einde aan de spanning maakten. Met een verdiende 3-1 zege staat EMD Tooling een straatlengte voor op de concurrentie. De nummers 2 tot en 7 staan op 3 punten van elkaar waardoor er eenspannende strijd ontstaat achter de koploper. Hands-Up heeft inmiddels het zwaarste programma gehad en gaat zich nu opmaken voor een nieuwe topper: nummer 3 Flamingo’s zal op bezoek te komen in de Run te Berlicum.  Hands Up H1 – Kraftwell Symacchia Roosendaal H1

Ook in de vierde wedstrijd van het seizoen pakt Hands-Up de overwinning, dit keer met 3-1. In een wedstrijd gekenmerkt door veel pass-fouten door beide teams, maakte Kraftwell SR een betere start dan de thuisploeg. De gasten uit Roosendaal wisten met veel power gaten te vinden in de Berlicumse verdediging en won de eerste set overtuigend met 20-25.

In de tweede set wist Hands-Up aan de hand van Tomas van Woerkom de wedstrijd te kantelen. Met gevarieerd spel op het midden en sterk serveerwerk wist hij het vuurtje aan te wakkeren voor Hands-Up. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en in het verdere verloop van de wedstrijd was Kraftwell SR de ploeg die in de achtervolging moest. Hands-Up wist de overige sets met 25-17 25-20 en 25-20 te winnen én de tweede plek in 2e divisie zuid te veroveren.

Na de herfstvakantie staat er een onvervalste topper op het programma. De nummer 1 tegen 2 op de ranglijst spelen tegen elkaar in Reuver. EMD-Tooling heeft nog geen set verloren deze competitie, maar in het verleden is Hands-Up een ‘angstgegner’ gebleken
VC Volt H1 – Hands Up H1

Voor de heren van Hands-Up stond de altijd spannende wedstrijd tegen Volt op het programma. In sporthal de Kloosterhof te Beers stonden veel oude bekenden tegenover elkaar. Volt beleeft jammer genoeg een stroeve start van dit seizoen, terwijl Hands-Up al behoorlijk wat punten wist te sprokkelen in lastige duels. De eerste set bleek een prima graadmeter te worden voor de gehele wedstrijd. De uitploeg in het geel-zwart pakte met goed spel een kleine voorsprong, de thuisploeg haakte telkens gedreven aan. Hoewel de Berlicummers een flinke dosis werklust en strijd lieten zien, was het toch de scheidsrechter die de opvallendste man was in de 3e set. Na een gele en zelfs een rode kaart voor Volt lag de wedstrijd (te) lang stil om de administratie weer op orde de krijgen. Aan het einde van de eerste drie sets wist Hands-Up toch telkens het hoofd koel te houden. Met 24-26 22-25 en 22-25 trok Hands-Up telkens aan het langste eind. Met de 0-3 op het bord viel de spanning weg uit de wedstrijd. Volt speelde alles of niets; dat leverde buiten de setwinst en een headshot ook een rommelige laatste set op welke Volt terecht wist te winnen: 25-17.

Met deze 1-3 overwinning haalt Hands-Up 4 hele mooie punten op uit Beers. Aankomende week staat er een topper op het programma. Het eveneens verrassende Kraftwell Symmachia Roosendaal staat in punten gelijk (11 uit 3), waardoor de aankomende wedstrijd een duel om de 2e plaats zal worden. Hovoc (10 uit 3) zal hopen op een 3-2 wedstrijd in Berlicum om zelf te kunnen profiteren op de ranglijst. Hovoc speelt tegen Volt waardoor er een goed beeld begint te ontstaan van de krachtsverhoudingen in deze competitie.Hands Up H1 – Fusion H1

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma.Fusion uit Rotterdam, een nieuwkomer in de 2e divisie, kwam op bezoek in sporthal de Run.

Hands-Up startte erg slordig en stapelde fout op fout in de beginfase van de eerste set. De Rotterdammers wisten de eerste set verder te domineren met veel slagkracht en trokken met overtuiging de eerste set naar zich toe (15-25). 

De thuisclub had al lange tijd geen wedstrijd in de Run verloren. Om dat zo te houden moest er uit een heel ander vaatje getapt worden... En dat gebeurde dan ook.... 

Met een andere strategie in de blokkering op de hoge middenaanvallen van Fusion, de startopstelling in een andere rotatie zodat Hands-Up wat beter stond ten opzichte van Fusion, met een andere service opdracht en met Bart van de Brand in het veld, draaide Hands-Up knap de wedstrijd om. Nadat halverwege de set de vlam in de pan sloeg, nam de thuisploeg helemaal het heft in handen met Rik Kamminga en Roel van Dreumel in de hoofdrol. Een 16-19 achterstand werd omgebogen in een 25-23 overwinning. Max Hubben maakte zeer belangrijke punten in de slotfase van deze set. De klap van het verlies van de tweede set, kwam Fusion niet meer te boven. Hands-Up wist steeds meer gaten te vinden in de verdediging en de servicedruk bleef hoog waardoor de slagkanonnen van Fusion niet meer in stelling gebracht kon worden. Hands-Up kwam niet meer in gevaar en met 25-15 en 25-20 haalde de thuisclub de 3-1 overwinning binnen. 

Na de eerste twee wedstrijden van dit prille seizoen, laat Hands-Up veel veerkracht zien. 'Hovoc uit' met olympiër Nico Freriks en 'Fusion thuis' met oa Frank Magnee waren zeer lastige tegenstanders. Beide teams zijn nieuw in de competitie waardoor er weinig info beschikbaar was. In beide wedstrijden lieten de Berlicummers zien dat ze een wedstrijd om kunnen draaien. Waar Thomas van de Maas de eerste wedstrijd op de spelverdeling stond, heeft Gerben Elissen deze wedstrijd verdeeld. De nieuwe passer/loper Lucas Arens vindt zijn draai in het team, de sfeer is prima en wisselspelers krijgen volop mogelijkheden om zich op dit niveau te bewijzen.

Volgende week speelt Hands-Up een uitwedstrijd bij vc Volt in de altijd sfeervolle Kloosterhof te Beers.Hovoc H1 – Hands Up H1

Het Berlicumse Hands-Up begon met een uitduel in Horst aan de nieuwe competitie. Omdat de competitie dit jaar flink sterker is geworden, is de doelstelling van de ploeg van Rogier Veltrop dit jaar het resultaat van afgelopen jaar te evenaren. Vorig seizoen werd een spectaculaire 4e plek behaald. Om dit resultaat te evenaren zal dit jaar vooral meer uitpunten behaald moeten worden. In de eigen sporthal de Run werd afgelopen jaar niet verloren.

De late wedstrijd in Horst werd direct een interessant schouwspel; de thuisploeg startte na 2 promoties op rij vol vertrouwen. Hands-Up had er ook zin in na inmiddels een jaartje 2e divisie ervaring te hebben opgedaan. De eerste anderhalve set was Hands-Up de baas op het veld. Roel van Dreumel werd veelvuldig opgezocht en scoorde er flink op los. Pas halverwege de 2e set kreeg Hovoc meer controle op de Berlicumse service en kon zelf meer aan aanvallen toekomen. Nu was Hovoc anderhalve set de baas en moest Hands-Up in de achtervolging. De 4e set werd begonnen met een ander pass-systeem, een andere rotatie en Stan van Dreumel kwam in het veld op de plaats van Lucas Arens die zijn debuut maakte voor Hands-Up. Deze omzetting kwam het spel ten goede en Hands-Up wist het duel weer knap in zijn voordeel te kantelen. Max Hubben haalde een hoog percentage aan de buitenkant en Rik Kamminga viel op door zijn sterke organisatie in het achterveld. Gedreven haalde Hands-Up de zet binnen en wist Hovoc te overklassen in de 5e set. 

De vooraf ingecalculeerde moeilijke wedstrijd werd dus een prooi voor Hands-Up. Volgende week mogen de heren in de eigen Run aantreden tegen een andere promovendus: Fusion uit Rotterdam.