Afgelopen weekend werden de PD wedstrijden van het afgelopen seizoen afgewerkt. Een drietal teams van Hands-Up streden om promotie of handhaving: 


Het eerste mannen team van volleybalvereniging Hands-Up zal volgend jaar wederom uitkomen in de tweede divisie. Dit was de uitkomst van de promotie/degradatie-wedstrijden die gister gespeeld werden.
In een bomvolle sporthal de Run in Berlicum speelde Hands-Up een driekamp tegen, respectievelijk, HLB/ Van Daal Heren 2 en Sliedrecht Sport Heren 3. Elke wedstrijd ging om twee gewonnen sets.


De eerste wedstrijd, de streekderby tegen HLB, was een beladen duel. De spanning was duidelijk zichtbaar bij de buren uit Den Dungen en daar wist Hands-Up goed gebruik van te maken. Vanaf het begin was Hand-Up de betere partij en beide sets werden ruim gewonnen waardoor het 2-0 was voor het thuisspelende Hands-Up.
Doordat HLB/ Van Daal met 2-0 won van Sliedrecht, had Hands-Up voldoende aan één gewonnen set tegen Sliedrecht Sport Heren 3. Hands-Up pakte deze eerste set en handhaving werd een feit. De set die daarop volgde, was van belang voor de eindranking. Sliedrecht wist deze set te winnen en dwong daarmee een beslissende derde set af. Hands-Up stelde orde op zaken en pakte deze set, waardoor ook deze wedstrijd gewonnen ging. Twee wedstrijden, beiden gewonnen en daardoor een terechte plek voor de Balkumse Mannen in de tweede divisie van aankomend seizoen. Een mooi lichtpuntje aan het einde van een, teleurstellend seizoen.


Dames 3 van Hands-Up wist in Middelbeers, enigszins verrassend, de promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Zij verloren nipt hun eerste wedstrijd tegen PSV met 2-0 (25-21 en 25-23) maar wonnen de tweede wedstijd ruim van Spirit Barendrecht Dames 1 met 2-0. Hierdoor stond Dames 3 aan kop van de poule en mogen zij volgend jaar hun kansen beproeven in de eerste klasse.

Dames 2 wist helaas in Rotterdam hun promotiewedstrijd niet te verzilveren. Na een vlotte achterstand kwamen zij nog terug naar 2-1 in sets, maar het mocht niet baten. Toch kunnen de dames terugkijken op een mooi en krachtig seizoen.


Hands-Up dankt iedereen voor de support en ziet jullie graag het komend seizoen weer in sporthal De Run.

Reacties

  • Geen reacties gevonden
Jouw reactie

Laatste reacties

Heren 2
HLB van daal heren 3 heeft gevraagd de wedstrijd van a.s. zaterdag te verzetten. De wedstrijd is verplaatst naar donderdagavond 17 maart.
Hanne
Hahahaha Jasper! Ik moet gewoon nog steeds (of alweer) lachen om jouw Bambi taferelen
Bram
Ik ga mijn best doen om te komen kijken maar ben stiekem ook wel een beetje voor die gasten in het nu nog blauw/wit/oranje.
Gerard Verheij
Particolare/DS Heren 1 speelt tegen DIO/Bedum, dat ligt ten noorden van Groningen! We maken er zeker een feestje van, we hebben weer veel nieuwe trucs opgepikt tijdens het EK Dames en met de Topdivisi...
Lieke
Sluit ik me volledig bij aan, de sfeer in De Run was geweldig zaterdag en heeft er zeker voor gezorgd dat de meeste overwinningen in Berlicum zijn gebleven!