Zaterdag 22 september, de dag die de dames van Hands-Up/VVC-Vught met een dikke pen in hun agenda hadden onderstreept. De eerste wedstrijd in de 3e-divisie voor het team dat is samengesteld uit speelsters van Hands-Up uit Berlicum, vorig seizoen nog 2e-divisie en VVC-Vught, die het afgelopen seizoen nog in de promotieklasse actief waren. Na weken van voorbereiding stonden de dames te popelen om te mogen beginnen. Uit in Rotterdam tegen RVC Libanon’50. Hoewel nog niet iedereen 100% fit was, konden ze niet wachten om te beginnen. Helaas moesten ze dat wel, want de voorgaande wedstrijd liep een half uurtje uit.

Maar toen het eenmaal zover was waren ze niet meer te houden. Na een aarzelend begin, de eerste service ging onder het net door, wisten ze zich te herpakken en voor Libanon door had wat er aan de hand was, keken ze tegen een achterstand aan. Tegen het einde van de set kwamen ze nog wel iets terug, maar de voorsprong was groot genoeg om de setwinst veilig te stellen. Het eerste punt in de 3e-divisie was met 25-20 een feit.

De drie daaropvolgende sets kunnen als een kopie van elkaar worden gezien. In de sets ging het redelijk gelijk op. Bij het in zicht komen van de 20 punten waren het de dames van Hands-up/VVC-Vught, die die score, met een klein verschil, als eerste wisten te bereiken. Jammer genoeg begon de machine bij het spelen van de zgn. “big points” te haperen. Of het de zenuwen waren? Wie weet? In ieder geval werden er in die fase opeens te veel individuele fouten gemaakt. Tel daarbij op dat het Libanon serverend niet echt tegen zat, het via het net serveren werd tot kunst verheven, en het verlies van de sets met 25-23, 26-24 en 25-23 is grotendeels verklaard.

Na afloop waren er gemengde gevoelens. Natuurlijk de teleurstelling over het verlies. Maar zeker ook enige tevredenheid over het getoonde spel. En als je dan denkt dat je alles hebt gehad. Het bleek helaas ook niet mogelijk om aan de sanctie, die er op onder het door serveren staat, te voldoen. Het bier was namelijk op. Dan maar hopen dat het volgende week, thuis in Vught tegen Spie/de Burgst Breda, wel allemaal mee zit. Zowel met het bier als het winnen van sets.