Zonder middenman Patrick van Spijk werd zaterdag begonnen aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In Sporthal De Run was Flamingo’s ’56 H1 de tegenstander. De ‘Roze Vogols’ zijn in eerdere confrontaties een lastige tegenstander gebleken, dat was deze wedstrijd ook het geval.

De eerste set was een gelijkopgaande strijd, waarbij beide teams zochten naar middelen om elkaars krachten te bestrijden. Hands-Up met een sterk midden en Flamingo’s met een dito midden en zeer veelvuldig scorende diagonaal gaven elkaar weinig toe, tot halverwege de set. Hier wisten de bezoekers een gat te slaan en ging de set met 19-25 naar de gasten uit Gennip. In de tweede set in soortgelijk beeld, waarbij Hands-Up passend sterk overeind bleef. Deze maal was Hands-Up sterker tijdens ‘the big points’ en werd de set met 25-23 gewonnen. Set drie en vier gaven een ander beeld. Hands-Up maakte veel onnodige fouten. Het aantal netfouten lag hoger dan gemiddeld, de blokkering was onvoldoende. Daarnaast maakte ook het arbitrale duo een aantal ongelukkige beslissingen, waar de thuisploeg de dupe van werd. Hands-Up vond geen hernieuwde kracht en met een wegvloeiende energie, vloeiden ook de punten weg naar de tegenstander. Flamingo’s maakten geen fouten en bezorgden Hands-Up een 1-3 verlies.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 13 oktober om 18.00 uur in Sporthal De Run. Voel je welkom om Heren 1 te komen aanmoedigen!