Na vorige week de competitie te zijn begonnen met een uitwedstrijd, was het nu aan de dames van Hands-Up /VVC-Vught om aan het thuispubliek te laten zien waar ze volleyballend toe in staat zijn. Als thuishal was voor de Martinihal in Vught gekozen en de tegenstander was Spie/de Burgst uit Breda. Maar omdat de dingen nooit helemaal lopen zoals je wilt, was er tijdens de trainingen voor deze wedstrijd al de eerste tegenslag te melden, Sofie ging door haar enkel. En omdat de selectie toch al niet te breed is, mocht Stefanie van Hands-Up dames 2 zich melden.

De eerste set werd er echter voor gekozen om te beginnen met Kimberley op de middenpositie, in plaats van op de buitenkant, Hymke als passer-loopster en Lisanne op de diagonaal. Dat het even wennen was om in deze opstelling te spelen bleek wel aan het begin van de 1e set, waarin Spie/de Burgst al snel op een 5-0 voorsprong kwamen. Een achterstand die gedurende de set niet meer kon worden ingelopen. Dus was een 25-20 setwinst voor de Bredase dames het gevolg. In de 2e set hadden de gasten ook lange tijd een voorsprong van enkele punten. Totdat coach Yvonne de dames in haar 2e time-out wist te overtuigen dat het, als ze er deze set nog iets van wilden maken, nu toch wel het moment was. Dit was duidelijk niet tegen dovenmansoren gezegd. De dames van Hands-Up/VVC-Vught gooide er nog een schepje bovenop en wisten de set met 25-22 binnen te trekken.

Blijkbaar was het kwartje gevallen. Bij de thuisploeg hadden er inmiddels enkele omzettingen plaats gevonden. Stefanie nam de middenpositie van Kimberley over. Die ging op haar beurt op de plaats van Hymke spelen, die op haar beurt op de diagonaal terecht kwam. En met iedereen weer zo ongeveer op haar vertrouwde plekkie, en met Dana die de regie van Fenne had overgenomen, begon het te draaien. Diede en Kimberley waren niet meer te stoppen. En met Ruby, die liet zien dat serveren eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, denderde men over Spie/de Burgst heen. Met een 25-14 setwinst als resultaat. En ook in de 4e set waren de meiden niet te stoppen. Ze gingen gewoon door met waar ze aan het einde van de 3e set mee gestopt waren. En ook Stefanie begon er zin in te krijgen en liet even zien hoe je een ace serveert binnen de 3 meter. En hoewel Spie/de Burgst nog wel even tegensputterde, konden ze niet voorkomen dat de 4e set met 25-17 naar de thuisploeg ging.

Een welverdiende overwinning, die progressie liet zien ten opzichte van de week ervoor. Een progressie die zich hopelijk doorzet, want dat kunnen we wel gebruiken in onze volgende wedstrijd. Uit naar Sliedrecht op vrijdagavond. Altijd lastig.