Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught de thuiswedstrijd, dit maal in Berlicum, tegen Volley Meerkerk’95 2 op het programma. Een wedstrijd die, gezien de blessures van enkele speelsters, op voorhand al als zwaar aangemerkt mocht worden. Het herstel van Sofie vordert langzaam, maar gelukkig was voor deze wedstrijd Sophie van dames 2 bereid gevonden de middenpositie voor haar rekening te nemen. Ook Kimberley was na een medische ingreep niet in staat om te spelen. Een minimale bezetting dus, met weer weinig mogelijkheden tot wisselen. En tot overmaat van ramp verdraaide Sanne tijdens de warming-up haar knie, waardoor ook zij niet in staat was om te spelen. Gelukkig kon er op het dwf nog een verandering worden aangebracht. Na een snelle zoektocht door de kleedkamers, was Ditte van dames 3 zo goed om het liberoshirt aan te trekken en het team uit de brand te helpen.

In de eerste set was er weinig van te zien dat het team van Hands-Up/VVC-Vught niet met de standaard basis speelde. Volley Meerkerk werd goed partij gegeven. Ditte kon het passend aardig bolwerken en Sophie wist op het midden haar puntjes mee te pakken. Bij het bereiken van de 20 punten viel er zelfs nog een kleine voorsprong te noteren. Op dat moment besloot Meerkerk dat het mooi genoeg was geweest. Ze gaven vooral serverend even gas, met als resultaat dat ze de set met 22-25 in hun voordeel wisten te beslissen.

Over de 2e set kunnen we kort zijn. De ervaren dames van Meerkerk lieten zien waarom ze in de top van de 3e divisie mee doen. Met een enorme servicedruk en een zeer bekeken spelletje speelden ze Hands-UP/VVC-Vught met 10-25 van het veld.

Ook in de 3e en 4e set was het Meerkerk dat het spel dicteerde. Hands-Up/VVC-Vught kon af en toe redelijk in de buurt van de gasten blijven, maar ook weer niet te dichtbij. Want telkens wist Meerkerk met een sterke opslag of met enkele slimmigheidjes een kleine voorsprong te behouden. De sets gingen dan ook met 20-25 en 19-25 verloren.

Conclusie van deze wedstrijd is dat het geen schande is om van dit team verliezen. En misschien hebben de dames van Hands-Up/VVC-Vught nog iets kunnen leren van de ervaring van de tegenstander. De volgende wedstrijd is pas op 3 november. We spelen dan weer thuis, maar nu weer in Vught. De tegenstander is dan ODI, de mede koploper. Tot die tijd hebben de speelsters in de lappenmand rustig de tijd om te herstellen. En het team de gelegenheid om de opgaande lijn van de voorgaande wedstrijden weer op te pakken.